3 olaj, ami tökéletes grillpácnak

A grillen sült húsok ízét még intenzívebbé és változatosabbá teheti az alapanyag előpácolásával. Az olajos pácok az ételbe zárják annak természetes ízét és óv a kiszáradástól is. Ez a három olaj tökéletes választás minden páchoz.


Olívaolaj: Az egyik leggyakrabban használt olaj a grillezéshez. Nemes, jellegzetes íze miatt nem számít semleges olajnak, ezért kevés fűszerezés mellé ajánlható. Grillezésnek ne az extra szűz változatot használja, mert megkeseredhet sütés közben.

Mogyoróolaj: Intenzív mogyoróíze miatt közkedvelt olaj, amely még egészséges is. Nyersen főként salátákhoz használják, de bátran tehető húsok pácába. Kevesebb kalóriát tartalmaz, mint más olajok, ezért egészséges táplálkozáshoz is ideális választás.

Szezámolaj: Kellemes íze miatt népszerű olaj, elsősorban az ázsia konyha szereti. Remekül passzol hozzá a fokhagyma és a gyömbér. Magas koleszterinszinttel rendelkezők is aggodalom nélkül fogyaszthatják.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek és kiegészítők között.

Címkék:

grill olaj pác