3 tipp gyümölcsök grillezéséhez

A grillezett gyümölcsök kitűnő desszertek minden évszakból. Friss és konzerv változatból is elkészíthetőek, és a pirítás miatt előcsalogatott plusz ízek, felejthetetlenné teszik a végeredményt.


1. A nagyobb jobb

A gyümölcsökkel könnyebb dolgozni, ha nem kis darabokat, hanem nagyobb falatokat kezelünk együtt. Mivel a gyümölcshús nagyon puha (vagy az lesz sütés közben), egyszerűbb dolgunk lesz a kezelésével, ha nagy darabokban sütjük őket. A kisebb, szemes gyümölcsöket nyársra húzva alkothatunk egy nagyobb egységet.

2. Forró grill

A magas hőfokra előmelegített grillre kisebb eséllyel ragadnak majd le a gyümölcsök. A gyümölcs ilyenkor szinte pillanatok alatt megkaramellizálódik és nem lesz ideje sok cukros levet eresztenie, ami odasülhetne a rácsokhoz. Egy kevés, semleges ízű olajjal is lekenhető a rács.

3. Olaj? Nem!

A rácsok olajozása mellett olykor még a gyümölcs lekenése is felmerül, de ezt  csak abban az esetben érdemes megtenni, ha a grillezett finomság nem koktélokba kerül. Az italban úszkáló zsiradék annyira nem csábító. Desszerteknél is érdemes minimumon tartani a hozzáadott olaj mennyiségét, jobb, ha azt csak a rácsokra és nem a gyümölcsre kenjük.