Kezdődik a grill szezon, várd felkészülten!

A téli pihenő vagy ritka használat után érdemes egy nagytakarítással nekiállni a tavaszi grill szezonnak. Ilyenkor eltávolíthatod az állás során lerakódott szennyeződéseket és előhozhatod a grill legjobb formáját, hogy egész nyáron tündökölhessetek.


Bár elsőre nagy munkának hangzik a grill előkészítése a szezonra, valójában egész gyorsan megvan a munka neheze. Az előzetes ellenőrzés arra is kiváló, hogy felmérd hogyan állsz fűtőanyaggal, megvan-e minden kiegészítő, ami a receptek elkészítéséhez kell és ha nincs, akkor még időben beszerezd őket! A grillplázán mindent megtalálsz egy helyen, legyen gáz, faszenes vagy pellet grilled!

És akkor jöhet is a nagytakarítás!

1. Melegítés

A takarítás első lépése a grill felfűtése. Ne legyél szégyenlős, melegítsd a grillt a legmagasabb hőfokra, hogy leégjen róla minden olyan nemkívánatos elem, ami a tél során lerakódott. Ha úgy érzed kevés lesz a fűtőanyagod a szezonra, akkor szerezd be most, sőt a füstös ízek kedvelőinek füstölőfákat is érdemes legalább kisebb tételben venniük! Még gázos grillhez is. Ilyen grillek esetén egy füstölődoboz lesz majd a segítségedre az autentikus grilles ízek megteremtésében!

2. Várakozás

Amikor eléri a kellő hőfokot a grill, még ne kapcsold le. Amíg füstöl, tehát van, ami leég róla, addig hagyd bekapcsolva, hogy a bogarak által behordott szennyeződések is hamuvá váljanak.

3. Pihentetés

Ha leáll a füstölés, jöhet a munka neheze. A kikapcsolás után egy erős grill kefével szisztematikusan takarítsd át a rácsokat. Ezeket aztán távolítsd el, és amíg hűl a grill, söpörd le róluk a felgyülemlett port, koszt.

4. Mély tisztítás

Ha mindez megvan, jöhet az utolsó simítás, a vegyszeres tisztítás. Ez tényleg kívül-belül újjá varázsolja majd a grillt. A Softcare környezetbarát grill tisztítója gyengéden, de a kosszal szemben kíméletlenül tisztít. A kihűlt grillre fújd rá a készítményt, és hagyd hatni 2 órát. Ezután egy gyors lemosás és a grill újra régi fényében tündököl.

Ha még nincs grilled, de idén már szeretnél saját készítésű finomságokkal kedveskedni a kerti partik vendégeinek, akkor a grillplázán a minőségi otthoni grilledet is beszerezheted. A kiváló minőségű faszenes, kamado, gázos, fatüzelésű és pellet grillek mellet akár egy első osztályú mobil kemencét is választhatsz a kertedbe, amin 2 perc alatt elkészül a pizza! Az oldalon ráadásul minden hasznos grillkiegészítőt is megtalálsz, amire szükséged lehet az otthoni ételköltemények életre hívásához!