A grillvásárlás és grillezés tökéletes élménye

  • írta:
  • 2018.07.08

Grillsütőt venni a mai kerti partira meredek vállalkozásnak tűnhet, de talán mégsem az. Elindultam, hogy megtaláljam életem grillsütőjét, de csupán néhány órám volt arra, hogy kiválasszam és még elő is készüljek a barátaim fogadására. Körbenéztem a neten, és nagyon megörültem akkor, amikor éppen egy szombati grillbemutató hírére bukkantam.


Éppen Antal Gáborról olvastam, aki tavaly az írországi Limerick-ben képviselte hazánkat a nemzetközi grill és BBQ bajnokságon. Gábor éppen a Broil King grilláruházban tartott grillbemutatót, amikor én grillsütőt keresgéltem. Elindultam, hogy meglátogassam az áruházat abban a reményben, hogy a választék több lesz, mint egy-két alap grillsütő. 

A megérkezésem már maga nem volt mindennapi. Egy hatalmas kültéri grillkonyhában találtam magam, ahol a mára már európa szerte híres grillszakács éppen egy Broil King Baron 440-es gázgrillen készítette a tépett sertéshúst. Megkínált egy ebből készült hamgurgerrel, ami egy igazi költemény volt. Az étel mindenről meggyőzött, így elég rövid út vezetett a több, mint 300 négyzetméteres grillruházba. Nem tudtam magamhoz térni az ámulattól. A gázgrillek mekkájába érkeztem, ahol csak az nem talál magának grillsütőt, aki nem keres. A hatalmas hínálat nemcsak a kanadai Broil King gázkészülékeiről szól ám, hanem a kerámia Kamado grillek teljes tárházát vonultatja fel a grilláruház. A közel kétszáz darab grillből azonnal kiválasztottam a kedvencemet, amelyiken a hamburgerem készült. Eztuán elindultam, hogy kiválasszam a nekem való kiegészítőket. Nagyon szép ponyvát, füstölő dobozt, edényeket és gázpalackot vettem. 

Ekkor már hamarosan kezdődött a délutáni grillparty ezért gyorsan a lovak közé csaptam. Életem egyik legjobb vásárlási élménye volt. Felmentem, hogy véleményt fogalmazzak meg a sorstársaimnak, és észrevettem, hogy aznap nem én voltam az egyetlen, aki ilyen gyorsan és ennyire kellemes körülmények között találta meg álmai grillsütőjét.

Címkék: