Életre szóló társ a grillezésben

Aki rendszeresen forgolódik a konyhában vagy serénykedik a grill körül, az pontosan tudja, hogy milyen hatalmas értéke van egy megbízható, jól működő és tartós eszköznek. Az öntöttvas serpenyők pont ilyenek!


Az öntöttvas serpenyők, edények és grill lapok elmaradhatatlan társai a jól felszerelt konyhának, legyen szó kültéri vagy beltéri egységről. Ha jól bánsz egy öntöttvas kiegészítővel, akkor több generációt is könnyedén kiszolgál, anélkül, hogy minőségbeli romlást tapasztalnál. Sőt, nemhogy nem romlik az állapotuk, idővel egyre könnyebb lesz a használatuk.

Az eleinte kényesebb edényeket minél többször használod, annál jobbak lesznek. Felmelegedés tovább tartják a hőt, mint a többi edény, magas hőfokra hevíthetőek, így könnyen piríthatsz bennük, akár steaket is és idővel egyre kevésbé tapad be bennük az étel. Mit kell tenned, hogy a te edényed is örökké tartson?

Mindegy, hogy serpenyőről, lábasról vagy tepsiről beszélünk, az edények kezelésének titka az anyagukban rejlik. Hogy a legjobbat hozhasd ki az öntöttvasból már az első használat előtt el kell kezdened a betörését.

Egy alapos átmosás után jöhet a kiszárítása. Ezt a szabad levegőn, vagy a grillen, sütőben is megteheted a lényeg, hogy teljesen száraz legyen.

Ekkor következik a második lépés, a sütőfelület olajozása. Kend át alaposan valamilyen semleges ízű olajjal őket.

Harmadik és utolsó lépés, a melegítés. Hevítsd fel magas hőre az öntöttvas kiegészítőt addig, amíg az olaj füstölni nem kezd. Ezzel egy olyan réteget hozol létre a felületen, ami az öntöttvas eszközök előnyeit adják.

Egy gyors törlés után, pakolhatod is el az edényeket, újra mosni nem szabad. Innentől kezdve érdemes csínján bánni a vízzel és mosogatószer helyett inkább töröld vagy sóval dörzsölt az edényt, amíg tiszta nem lesz.

Minél többször olajozod és égeted az öntöttvas eszközöket, annál tartósabb és értékesebb lesz. Ha szeretnél te is egy örök darabot a konyhádba, amely jó hőtartással, hőeloszlással rendelkezik, minden sütőfelületen használható és nem tapad, akkor vess egy pillantást a The Bastard öntöttvas kiegészítőire.

A többféle méretben és fazonban elérhető kiváló minőségű edényeket sokoldalúan és tartósan használhatod bármilyen étel készítésénél! Szerezd be kedvenceidet és még az unokáid is hálásak lesznek a vásárlásért!