Amikor a gyorsaság számít: grillfogások percek alatt

Váratlanul vendégek érkeztek a házhoz vagy éhesebbnek bizonyultak a falatozók, mint amire számított? Ha hirtelen kell elkészíteni valamilyen finomságot a grillen, akkor mit tenne fel a rácsra? Erre a kérdésre keressük a választ.


A legegyszerűbb (bár nem nagy segítséget jelentő) válasz, hogy azt süsse meg, amit otthon talál. Ha a sütés előtt még vásárolni is el kell menni, akkor pont a gyorsaság faktor sérülne, ami vészhelyzetben egyszerűen luxus. Mivel mindenki konyhája kicsit mást tartalmaz, nehéz univerzális receptet adni, de mi azért megpróbáljuk. Összeszedtünk pár hozzávalót, amiből gyorsan készíthet finomat.

Kenyér

A grillen megpirított kenyér (bagett, pita, kifli) ízletes előétel, köret vagy levezető ropogtatni való. A kenyér típusától függően több minden is készülhet belőle. Bruschettához rácson pirítsa meg a szeleteket, majd kockázott paradicsommal, hagymával tálalja miután lelocsoltae egy kicsi olívaolajjal. A fűszeres kenyérhez olívaolajjal keverjen el bármilyen fűszerkeveréket és ezt kenje a kenyér egyik oldalára. Majd az olajos oldalával lefelé süsse meg a szeleteket.

Zöldség

Kevés az a háztartás, ahol valamilyen zöldség ne lenne állandóan. A legegyszerűbb változat, ha a zöldségeket (krumpli, hagyma, répa, fokhagyma) felkockázza és olajjal lelocsolja. Pici sózás és borsozás után már sülhet is a keverék egy magas falú tepsiben.

Bacon

A bacon vagy bármilyen zsírosabb sonka sokoldalúan felhasználható és szinte bármilyen fogást ízesebbé tesz. Kisütheti magában is – így a leggyorsabb – vagy nyársra húzva sajttal, gombával felváltva rétegezve gyorsan készíthet belőle grillezett falatokat. De tekerhet bele aszalt szilvát, májat vagy grillsajtot is, hogy aztán fogpiszkálóval megtűzve készítse el belőle az előételt.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.