Csak ki ne szárítsd! 3 variáció a legszaftosabb grillezett csirkecombokra

  • írta:
  • 2016.04.19

A csirkecomb az egyik olyan grill-kedvenc, amelynek elkészítésére általában senkinek sem jelent gondot. Vagy mégis? A csirkehúsok grillezésének útja számos buktatóval van kikövezve. Hogyan kerüljük el ezeket, és hogyan variálhatjuk nagyszerűen ezt az egyszerű alapanyagot? Jöjjön néhány szuper megoldás a Séf a Rácson receptverseny résztvevőitől.  A legfontosabb szabály: ne szárítsd ki! A csirke ugyanis nagyon sérülékeny húsfajta: könnyen szárad, akár néhány perces túlsütéssel, vagy nem megfelelő eljárással minden nedvességet  kisüthetünk belőle. Márpedig senki sem bukik a taplóra száradt, túlkészült combokra, inkább lédús, szaftosErre a Séf a Rácson online receptverseny versenyzői is több praktikát és csavart bevetettek, hiszen az első fordulós feladatuk a grillezett csirkecomb elkészítése volt. Sasó például grillezett töltött csirkecombját a rácsra kerülés előtt szuvidálta (azaz alacsony hőfokon hosszan főzte), hogy aztán a külső ropogósságot a grillen érje el. Horváth Dániel versenyzőnk  hosszan pácolta franciás csirkecombját, hogy megmaradjon a kellő nedvesség a húsban. Ravazdi lány pedig pikáns töltött csirketekercseit fóliában sütötte elő, hogy minél szaftosabbak maradjanak.  Ha további csirkecomb fortélyokra vagy kíváncsi, kattints! Ne felejts el szavazni sem. Szeretnél egy profi kerti grillt nyerni? Jelentkezz a versenyre most!


A csirkecomb az egyik olyan grill-kedvenc, amelynek elkészítésére általában senkinek sem jelent gondot. Vagy mégis? A csirkehúsok grillezésének útja számos buktatóval van kikövezve. Hogyan kerüljük el ezeket, és hogyan variálhatjuk nagyszerűen ezt az egyszerű alapanyagot? Jöjjön néhány szuper megoldás a Séf a Rácson receptverseny résztvevőitől.

 

A legfontosabb szabály: ne szárítsd ki! A csirke ugyanis nagyon sérülékeny húsfajta: könnyen szárad, akár néhány perces túlsütéssel, vagy nem megfelelő eljárással minden nedvességet  kisüthetünk belőle. Márpedig senki sem bukik a taplóra száradt, túlkészült combokra, inkább lédús, szaftos

Erre a Séf a Rácson online receptverseny versenyzői is több praktikát és csavart bevetettek, hiszen az első fordulós feladatuk a grillezett csirkecomb elkészítése volt.

 

Sasó például grillezett töltött csirkecombját a rácsra kerülés előtt szuvidálta (azaz alacsony hőfokon hosszan főzte), hogy aztán a külső ropogósságot a grillen érje el. Horváth Dániel versenyzőnk  hosszan pácolta franciás csirkecombját, hogy megmaradjon a kellő nedvesség a húsban. Ravazdi lány pedig pikáns töltött csirketekercseit fóliában sütötte elő, hogy minél szaftosabbak maradjanak.

 

 

Ha további csirkecomb fortélyokra vagy kíváncsi, kattints! Ne felejts el szavazni sem. 

Szeretnél egy profi kerti grillt nyerni? Jelentkezz a versenyre most!

Címkék: