- írta: Peitli Csilla
Édesen fűszeres grillezett dió
- írta: Peitli Csilla
- 2017.10.24
Az idei dió már lehullott, lassan a boltokban és piacokon is megjelenik ez a fontos zsírsavakban gazdag, egészséges hozzávaló. Bár már a karácsonyi dömping sincs igazán messze, még hagyjuk a bejglit és lássunk egy grillezett változatot.
Az idei dió már lehullott, lassan a boltokban és piacokon is megjelenik ez a fontos zsírsavakban gazdag, egészséges hozzávaló. Bár már a karácsonyi dömping sincs igazán messze, még hagyjuk a bejglit és lássunk egy grillezett változatot.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Igazán egyszerű, mondhatni problémamentes recepttel van dolgunk. A grill előmelegítése alatt el is készíthetjük a sütésre váró finomságot. A grillt közepes hőfokra melegítsd elő, majd jöhetnek a magok.
A recepthez azonos mennyiségű tört, de nem darált diót, mandulát és tökmagok terítsd ki egy zsírpapírra. Ha felfűtött a grill, tedd is be, hogy 15 perc alatt, időnként megforgava, jól megpiruljon a magok minden oldala. Ha elkészült, vedd le a rácsról.
Amíg pirulnak a magok, egy kisebb edényben keverj össze 2 evőkanál olvasztott vajat, 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál barna cukrot, 1 kiskanál fahéjat és ugyanennyi sót. Az izgalmas ízkeverékek szerelmeseinek jöhet még rá egy fél teáskanál cayenne bors és negyed teáskanál szerecsendiót.
A fűszereket alaposan keverd össze, majd öntsd rá a még meleg magokra, és jól forgasd össze az egészet, hogy mindehova jusson a mázból. Ezután még visszateheted a keveréket egy kicsit a grillre, de már csak indirekt sütésre, zárt tetővel. Akár 20 percig is hagyhatod pirulgatni, majd kivétel után teljesen hűtsd le.
Kihűlés után összeáll és megdermed a fűszeres magos keverék, amit törj össze falatnyi darabokra, és már ehetitek is.