- írta: Peitli Csilla
Felkészültél a lehetetlenre? Jön a grillezett, desszert pizza!
- írta: Peitli Csilla
- 2018.02.24
Sokan már az ananászos pizzát is szentségtörésnek tartják, ezért csak félve tesszük fel ezt a teljesen gyümölcsös változatot. Az olasz elődökhöz valóban nem sok köze van az ételnek, de a forma miatt megérdemli a pizza nevet, még akkor is, ha a tészta-gyümölcs aránya inkább a pitéket idézi.
Sokan már az ananászos pizzát is szentségtörésnek tartják, ezért csak félve tesszük fel ezt a teljesen gyümölcsös változatot. Az olasz elődökhöz valóban nem sok köze van az ételnek, de a forma miatt megérdemli a pizza nevet, még akkor is, ha a tészta-gyümölcs aránya inkább a pitéket idézi.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd jól dörzsöld át a rácsot, hogy semmilyen húsos, szószos maradék ne legyen rajta. Ezután lejjebb veheted a hőfokod.
A krémsajtot keverd össze a citromhéjjal, a cukorral, majd terítsd szét egyenletesen a pizzalapon.
Gazdagon borítsd be a krémet a megmosott és felszeletelt gyümöcsök arzenáljával és már teheted is rá a grillre.
Süsd körülbelül 5 percig, amíg a krém el nem kezd olvadni.
Míg sül a pizza, keverd el a felmelegített mézet a lime levével és a fahéjjal, majd locsold rá a lassan piruló desszertre.
Ha ön is imád grillezni és szereti a különleges recepteket, akkor jöjjön el március 2. és 11. között Ürömre, hogy személyesen is megismerhesse a BBQ kultúra legnívósabb kellékeit és praktikáit a SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásáron.