- írta: Peitli Csilla
Hamburger a grillen: Húspogácsák egyszerűen
- írta: Mező Dóra
- 2017.03.12
Imádja a füstös ízeket és szeretné valami igazán különlegessel meglepni szeretteit? Ez az autentikus fogás garantáltan a kerti parti középpontjába kerül majd!
Imádja a füstös ízeket és szeretné valami igazán különlegessel meglepni szeretteit? Ez az autentikus fogás garantáltan a kerti parti középpontjába kerül majd!
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk, és köralakú húspogácsákat formázunk belőlük. Fóliába helyezve, hűtőbe tesszük őket pihenni 2-3 órára. Érdemes a hamburgerzsemléket is kicsit megpirítani a grillen, majd jöhetnek az olajjal alaposan meglocsolt húspogácsák is. Körülbelül 5-10 perc alatt süssük át őket! Összeállításunk utolsó simításaként egy adag hagyma és bacon megpirítása is ajánlott, a hamburgert pedig ízlés szerint további zöldségekkel és szószokkal is kiegészíthetjük.
Hozzávalók 4 db 15 dkg-os húspogácsához:
50 dkg prémium marhahús, finomra darálva
2 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál darált paprika (sós)
½ teáskanál összevágott friss rozmaringlevél
½ teáskanál összevágott friss kakukkfűlevél
6-8 tekerésnyi frissen őrölt bors
1 teáskanál tengeri só
Ha ön is a legprofesszionálisabb módon szeretne grillezni, látogasson el a Spatrend bemutatótermeinek egyikébe, vagy válassza ki az önhöz leginkább illő Broil King terméket online!