Hamburger a grillen: Húspogácsák egyszerűen

Imádja a füstös ízeket és szeretné valami igazán különlegessel meglepni szeretteit? Ez az autentikus fogás garantáltan a kerti parti középpontjába kerül majd!


Imádja a füstös ízeket és szeretné valami igazán különlegessel meglepni szeretteit? Ez az autentikus fogás garantáltan a kerti parti középpontjába kerül majd!

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk, és köralakú húspogácsákat formázunk belőlük. Fóliába helyezve, hűtőbe tesszük őket pihenni 2-3 órára. Érdemes a hamburgerzsemléket is kicsit megpirítani a grillen, majd jöhetnek az olajjal alaposan meglocsolt húspogácsák is. Körülbelül 5-10 perc alatt süssük át őket! Összeállításunk utolsó simításaként egy adag hagyma és bacon megpirítása is ajánlott, a hamburgert pedig ízlés szerint további zöldségekkel és szószokkal is kiegészíthetjük. 

Hozzávalók 4 db 15 dkg-os húspogácsához:

50 dkg prémium marhahús, finomra darálva

2 fej lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál darált paprika (sós)

½  teáskanál összevágott friss rozmaringlevél

½  teáskanál összevágott friss kakukkfűlevél

6-8 tekerésnyi frissen őrölt bors

1 teáskanál tengeri só

Ha ön is a legprofesszionálisabb módon szeretne grillezni, látogasson el a Spatrend bemutatótermeinek egyikébe, vagy válassza ki az önhöz leginkább illő Broil King terméket online!

Címkék: