- írta: Peitli Csilla
Így maximalizáld a hűtőd teljesítményét
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.05
Az igazán komoly grillezők gyakran szerelnek fel egy egész nyári konyhát a kertjükben, hogy minden kéznél lehessen mikor beizzítják a sütőt. Hogy a húsok és szószok, na meg a sörös tárolására is alkalmas kinti hűtőből a legjobbat hozd ki, mindent pakolj a megfelelő helyre. A tanácsok a lakásban lévő hűtők használatakor is jól jöhetnek.
Az igazán komoly grillezők gyakran szerelnek fel egy egész nyári konyhát a kertjükben, hogy minden kéznél lehessen mikor beizzítják a sütőt. Hogy a húsok és szószok, na meg a sörös tárolására is alkalmas kinti hűtőből a legjobbat hozd ki, mindent pakolj a megfelelő helyre. A tanácsok a lakásban lévő hűtők használatakor is jól jöhetnek.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
1. A hűtő hőmérsékletét tartsd 5 fok alatt. Ez az a küszöbérték, amit a baktériumok már nem szeretnek, ezért jelentősen lassul a szaporodásuk.
2. Ne hagyd, hogy jéglerakódások keletkezzenek a hűtőn belül. Leggyakrabban a mélyhűtő rész ajtajánál találkozhatsz ezekkel. Minél előtt távolítsd el őket, valamilyen tompa szerszámmal vagy a kezeddel, mert csökkentik a hűtési hatékonyságot.
3. Soha ne helyezd a hűtőt közvetlenül a fal mellé. Mindig hagyj egy kis részt, ahol szellőzhetnek a hűtő hátán futó csövek. Ha itt megreked ugyanis a forróság, romlik a hűtő teljesítménye és a motor is feleslegesen dolgozik többet. Ez akár a hűtő elromlásához is vezethet.
4. Legalább havonta egyszer húzd el a hűtőt a fal közeléből és a hátsó részt porszívóval portalanítsd, és a hűtő ajtajának gumijából is távolítsd el a porszemeket. Ezek ronthatják a záródást, ami a motor túlműködését okozhatja.
5. Az ételeket, ha nem muszáj, soha nem rakd szorosan egymás mellé. Ha a hideg levegő szabadon körbejárhatja az egyes termékeket, a hűtésük is gyorsabb és teljesebb lesz.
6. A húsok mindig alulra kerüljenek, itt van ugyanis a leghidegebb, és a húsból távozó levek sem szennyezhetik be a többi hozzávalót.
7.A húsokat grillezésre készen, külön sütésnyi adagokban tárold zárható műanyag dobozban vagy zacskóban.
8 Ha nyers leveles zöldséget tartasz pár napnál tovább a hűtőben, pakold őket szalvéta rétegek közé. A spenót és a rukkola típusú zöldsaláták nedvesség hatására nagyon hamar megromlanak, ezt tudod csökkenteni a pára elszívásával, amihez tökéletes az alulra és fölülre helyezett szalvéta.