- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Őszibarack salsa
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.05
Nyáron szinte minden mennyiségben támogatjuk a gyümölcsök fogyasztását, ezért most egy lédús, édes barackban tobzódó salsa receptet hoztunk, amely tortillák és grillezett húsok kellemes kiegészítője lehet. Az édes ízek mellett a jalapeno paprika a pikáns felhangot is behozza az egyenletbe.
Nyáron szinte minden mennyiségben támogatjuk a gyümölcsök fogyasztását, ezért most egy lédús, édes barackban tobzódó salsa receptet hoztunk, amely tortillák és grillezett húsok kellemes kiegészítője lehet. Az édes ízek mellett a jalapeno paprika a pikáns felhangot is behozza az egyenletbe.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A barackot hámozd meg és vágd apró darabokra.
A hagymát, a jalapeño paprikát és a koriander zöldjét aprítsd össze.
Amíg a salsa mellé kiválasztott hús sül a grillen, az oldalégőn főzd össze a salsát. Ehhez minden felaprított hozzávalót tegyél egy kisebb edénybe, majd add hozzá a lime levét, a jalapeño paprikát.
Forrald fel egyszer a keveréket, hogy összeérjenek az ízek, és már le is veheted a tűzről.
Tálalás előtt hagyd teljesen kihűlni, legalább 30 percig pihentesd a szószt, mielőtt feltálalod.
A recept eredeti helyén a pontos hozzálók listáját is megtalálod.