- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett cékla saláta
- írta: Peitli Csilla
- 2017.02.03
Csodálatos színével és zamatos ízével a cékla az egyik legérdekesebb téli zöldségféle. Fel is használtuk gyorsan egy téli salátához, amiben a sós, a savanykás és a cékla természetes édes íze együttesen érvényesül. Húsok mellé köretnek vagy savanyúságnak is kiváló.
Csodálatos színével és zamatos ízével a cékla az egyik legérdekesebb téli zöldségféle. Fel is használtuk gyorsan egy téli salátához, amiben a sós, a savanykás és a cékla természetes édes íze együttesen érvényesül. Húsok mellé köretnek vagy savanyúságnak is kiváló.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Mosd meg és vágd félbe a céklákat.
Két nagy méretű alufólia lapot tépj le, majd helyezz fel 4-4 fél céklát mindegyik lapra.
Öntözd meg olívaolajjal, majd csomagold be a céklákat, ügyelve a szélek lezárására.
Tedd a csomagokat a 175 °C-ra előmelegített grill felső rácsára, és körülbelül egy óra alatt süsd puhára a céklát.
Amikor megpuhult a cékla, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szedd le a héját.
Végül szeleteld fel vágj belőle nagyobb kockákat.
Egy nagyobb tálban közben elkészítheted a saláta öntetet: ehhez öntsd össze az ecetet, a dióolajat és a sót valamint a borsot.
A recept többi részét és a hozzávalók pontos listáját itt olvashatod.