Kamadó grill használata a gyerekekkel

Gyerekekkel együtt sütni, főzni, grillezni mindig kihívás, de gyümölcsöző is egyben. A közös program összekovácsol és a legkisebbek is megszeretik és megtanulják az ételkészítést. Miket és mivel készítsetek?


A grillezés örömét megosztani a gyerekekkel remek program, de arra fel kell készülnöd, hogy tovább tart majd, mintha egyedül csinálnád. A kicsit még bizonytalanok, ügyetlenek és magyarázat is sokszor tovább tart, mintha egyszerűen megcsinálnád a feladatot. Csakhogy hiba kivenni a kezükből a munkát, mert ezzel csak a kedvüket szeged. Helyette inkább szánd rá az időt, és hamarosan már egy ügyes kuktád lesz, akivel megoszthatod szeretett hobbidat.

Ha mégsem áll végtelen idő a rendlelkezésedre, akkor készítsetek olyan ételt közösen, ami gyorsan megvan. Ilyen lehet a pizza, ami nemcsak népszerű étel, de összeállítani is könnyű. A gyerekek fantáziájukat használva kidekorálhatják, te pedig pillanatok alatt megsütöd egy jól felfűtött pizzakövön.

De elmehetsz a másik irányba is, ha egy gyors étel helyett a hosszú és alacsony hőfokos grillezést választod. A bbq készítése minimális beavatkozást igényel, de a gyerekekkel közösen felügyelhetitek, ellenőrizhetitek a hús készítését és az akár nyárson is megsülő nagy húst, még a legkisebbek is szívesen szedik majd szálaira egy hústépő villával. Ez után pedig készülhetnek a finom szendvicsek, ugyancsak kívánság szerinti feltétekkel.

Bármelyik irányt is választod, a gyerekeket bevonni a grillezésbe remek, bár elsőre biztos erőt próbáló feladat lesz. A Kamado Joe kerámia grillek azonban rendkívül biztonságosak jól záródó tetejükkel és alig melegedő külsejükkel!