Grillkiegészítő az autentikus ízek kedvelőinek

Aki szereti a füstös ízeket húsoknál, sajtoknál vagy zöldségeknél, de nem akar lemondani a gázgrillek egyszerű és kényelmes használatáról, annak ideje megismerkedni a füstölődobozzal!


A rácsokra helyezhető, felül lukacsos doboz a füstölő chipsek, pelletek és apró fák részére készült, hogy lassú, valóban füstölő égéssel ízesíthessék az ételt. A dobozban az alapvetően gyorsan égő fadarabok illatos füstöt fejlesztve enyésznek el és válnak hamuvá, ami a fölöttük elhelyezett ételeket kellemes aromákkal gazdagítják. A doboz bent tartja a hamut, ezzel megkönnyítve a takarítást és a füst áramlása is szabályozható a tetővel, hogy pont annyira ízesítse csak az ételt, amennyire szeretnéd.

A füstölést sem jó ugyanis túlzásba vinni, ezért mindig csak egy kis adag füstölőfával kezd a folyamatot és ha szükséges, akkor inkább később még adj hozzá. Alapvetően nem kell, hogy az étel a sütés folyamán végig a füstben üljön, de a dobozt szerencsére könnyen ki tudod venni, amikor már nincs több ízesítő füstre szükség.

Ez a hasznos kiegészítő változatos aromákkal gazdagíthatja a megszokott ételeket, hiszen az illatos füsttel égő fák helyett (mellett) használhatsz teát, fűszereket és folyadékot is az izgalmas ízkombinációk megalkotásához!