Hajrá csajok - Nők a grillek mögött

Általánosan elfogadott nézet – mondhatnánk sztereotípiának is – hogy grillezni csak a férfiak tudnak igazán jól. Olyan ez, mint a pörkölt főzés, a horgászat, a villanykörte csere vagy a pókerezés. Lehet, hogy évtizedekkel ezelőtt még megállták a helyüket ezek a sztereotípiák, de napjainkban már korántsem ez a helyzet. Úgyhogy hölgyeim, elő a grillekkel, a rozéfröccsel és jöhet a grillparti – akár csak csajoknak!


Ugyan a grillezés hazánkban egy nagyrészt férfiak által kedvelt időtöltés, Amerikában, a grillezés és BBQ hazájában már korántsem ennyire egyértelmű, hogy egy családi összejövetelen ki készíti a steaket, ki pedig a salátát. Sőt, rengeteg olyan híres, professzionális női grillmestertől tanulhatunk és leshetünk el hasznos tippeket és trükköket egy-egy grill fesztivál során, akiket a nagybetűs grill szakma is hezitálás nélkül elismer és a legjobbak között tart számon. 

Szerencsére ezeket a változásokat legjobb nevű grillező gyártó cégek is megértették, reagáltak rá és a robosztus fekete-króm grillezők mellet piacra kerültek kisebb, kecsesebb, színesebb grillek is, melyek minőségben és tudásban legalább olyan jók, mint nagyobb társaik. Ha épp grill vásárlás előtt állunk, érdemes átgondolnunk, hogy ki fogja legtöbbet használni és válasszunk olyan grillezőt, mely a leginkább illik hozzánk.

Például egy színes és elegáns Alfa Forni kemencével biztosan elégedett lesz a család minden tagja, hiszen ezek a kemencék nem csak pizzasütésre alkalmasak, de grillezésre is nyugodtan használhatja ezeket. Ide kattintva megnézheti a legnépszerűbb grill készülékeket és ki is választhatja az Önhöz legjobban illő darabot!