Mit tudjon a grillkesztyű?

A jó grillkesztyű elsődleges feladata, hogy védje a kezeket a grill forróságától. Az anyag és a vastagság azonban koránt sem minden, vásárlásnál más szempontokat is figyelembe kell venni. Mik ezek?


Kétségtelenül nagyon fontos az anyag, hiszen ezen áll vagy bukik, hogy a grill magas hője árt-e majd nekünk vagy sem. Mivel a grilleket gyakran magasabb hőfokon használjuk, mint a benti sütőket, ezért a háztartási sütőkesztyű helyett érdemes grillkesztyű beszerezni.

Ezek készülhetnek bőrből vagy szilikonból, mindkettőnek kiváló a hőtűrése és szigetelése. Az anyagvastagsága és az ujjak kiképzése azonban más. A szilikon gyakran egyujjas, de léteznek a fogást megkönnyítő kétujjas változatok is, míg a bőr általában ötujjas változatban kapható.

A személyes preferencián kívül a fogást is érdemes letesztelni, mert vannak kisebb grilleszközök is, amiket a vastagabb anyagokkal és kevesebb ujjal rendelkező kesztyűkkel nem kényelmes kezelni. Ezért fontos, hogy a saját sütési szokásaihoz és grilleszközeihez válasszon kesztyűt mindenki. Ha biztosra akar menni, akkor a vékony, jó hőtartó, öt ujjas kesztyűt ajánljuk, amivel minden akadályt könnyen vesz majd.