Népszerű a grillezés: villámgyorsan növekszik Magyarország grill és bbq csoportja

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban a grillezés és a bbq-zás. Az utóbbi években egymás után nyíltak az autentikus bbq éttermek, és otthon is egyre többen hódolnak a közösségi kültéri sütögetés hagyományának. Egyre népszerűbben a grill csoportok is, amelyekhez egyre naponta akár több százan csatlakoznak. A "maradjotthon" szlogen ennek a területnek is jót tesz.


Magyarország mindig is a kültéri sütés országa volt. Gyerekkorunk óta divat a szalonnasütés, amelynek a helyét lassan átvette a komoly kültéri gasztronómia. A bbq hazai nagyjai egyre komolyabb eredményeket érnek el a kültéri sütés területén. Ha szétnézünk a közösségi médiában egyre komolyabb otthoni grill és bbq mestereket látunk a szemünk előtt felnőni. A grillrajongók nagyon szívesen osztanak meg egymással információt, recepteket, és sikeres, valamint sikertelen sütéseket. A közösségi média hozta nyíltság azt is eredményezi, hogy nyugodtan és bátran kérdezhetünk bármelyik csoporttagtól, aki nem fog kinevetni minket, ha butaságot kérdezünk. 

Ha szívesen csatlakozol az ország vezető grill csoportjához akkor egy olyan gasztronómiai adatábzishoz jutsz, amelyet egyedül nem lehet megteremteni. A jó bbq titka egy nagy csomó elrontott bbq, vagyis a sok sok próbálkozás teszi végül a mestert, vagyis a mesterszakácsot. 

A magyar Grill és BBQ igen jelentős sikereket ért el a nemzetközi porondon is. Ha szeretnél részese lenni ennek a világnak, és tanulni a legjobbaktól, megosztani tudásodat azokkal, akik szívesen tanulnak tőled a grillezésről, ha szívesen osztasz meg információt kedvenc sütéseidről, akkor érdemes csatlakoznod a Grill-BBQ-nyárson sütés facebook csoportjoz. Maradj tehát otthon, grillezz, élvezd az otthon létet és alkoss minél kreatívabb grill ételeket!

Ha te magad is szívesen olvasgatsz komplett recepteket, esetleg szívesen írsz is recepteket, amelyek mások felhasználhatnak, akkor érdemes olvasgatnod a grillreceptek.hu online receptgyűjteményt. 

Címkék: