Tökéletes köret egészséges karácsonyi vacsorához

Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy a karácsonyi túlevés egyik legjobb ellenszere, ha egészséges alapanyagokból, kisebb adagokat készítünk, és minél inkább próbáljuk tartani a hétköznapi étkezési szokásainkat. Ha éppen egészséges, de finom és látványosan tálalható köretet keres, a brokkoliban megtalálja.


Persze nem a vízben szürkére főzött brokkolira gondolok, sokkal inkább a harsány zöld, roppanós és füstös aromájú grillezett változatra. Télen is könnyű beszerezni ezt a zöldséget, ami ráadásul teli van rostokkal és vitaminokkal, kalória és zsír viszont nincs benne. Ideális választás tehát azoknak, akik az ünnepek alatt is szeretnének tudatosan és egészségesen étkezni. Hogyan készítse el?

A főzést felejtse el, mert ez a vitamintartalmát is jelentősen csökkenti. A grillezés viszont remekül illik hozzá. Tulajdonképpen különösebb előkészületet sem igényel, a brokkolit elég olajba forgatni (vajjal is nagyon finom), sózni, borsozni. Aki izgalmasabb ízeket vinne bele, próbálja ki a citromlét és a chili szószt. Ezzel is kenje le a brokkoli rózsákat, és azok már mehetnek is a grillre, oldalanként 10 percre.

Tálaláskor még egy kis citromlét csepegtethet rá vagy akár parmezán sajtot is, ahogy a főétel megkívánja.

Címkék:

grill köret