3 dolog, amit ne vigyen szaunába

A szauna a teljes elvonulás és csönd birodalma, ahova kevés dolgot illik, illetve lehet magunkkal vinni. A mai világban viszont van egy dolog, amitől még ilyenkor sem szívesen szabadulunk meg: a mobil. Ennek vajon van helye a forróságban?


A gyors válasz sajnos elkeserítő: nem. A mobil telefonok a tiltólistán találhatóak, és ennek csak részben az az oka, hogy zavarnák a kikapcsolódást és az önmagunkra való koncentrálást. Legalább ilyen fontos érv az is, hogy a magas hő nem tesz jót ezeknek a szerkezeteknek. Extrém estben még akár fel is robbanhatnak, ami - mondanom sem kell - balesetveszélyes.

A mobilt tehát érdemes kint hagyni, az órával együtt! Nem kell aggódni, a legtöbb szaunában van időmérő, tehát saját óra híján sem kell attól tartania, hogy nem tudja mérni az eltelt időt. A testen viselt órák azonban felforrósodhatnak a melegtől, ami égésveszélyt rejt magában. Jobb nem kockáztatni!

Hasonló okokból minden más testen viselt ékszert is érdemes kivenni és levenni a szaunázás idejére. A különböző fémek, eltérő mértékben ugyan, de átveszik a helyiség melegét, és igen kellemetlen meglepetéseket okozhatnak, különösen a láncok és a hosszú fülbevalók. A divatozást jobb máskorra tartogatni.

Látogasson el a MAXCity-be, hogy élőben is megtekintse és hazavihesse saját szaunáját.