3 lényegi különbség az infra- és a finn szauna között

Az infraszauna és a finn szauna is hasonló pozitív hatással van a szervezetre, de azért bőven találhatunk különbségeket is a kettő között. Ha ön épp vásárlás előtt állnak, és új szempontokat keres a döntéshez, akkor adunk mindjárt hármat is.


Hőfok:

A két szauna között alapvető különbség a bent tapasztalható hőfok. A finn szauna 80 fok körül értéken kezdődik, de nem ritka, hogy a rutinosabb szaunázók 90 fokosra is felfűtik a helyiséget. Az infraszauna ezzel szemben jóval "hidegebb". Itt legfeljebb 60 fokra számíthat, de jóval gyakoribb a 45-55 fok.

Méret:

Mindkét típusból létezik számtalan méret, de az otthoni darabokra alapvetően az a jellemzőbb, hogy a finn szaunák nagyobbak. Itt gyakran találunk hosszabb padokat, hogy elfekhessen rajta, míg az infraszaunában inkább csak ülni lehet, hiszen ezek mérete sokszor egy nagyobb zuhanyét idézik. De míg a finn szaunában a fekvés javasolt az egyenletes melegedés miatt, addig az infraszaunánál pont az ülés a jobb megoldás, így a helytakarékosság ebben az esetben nem rontja a funkcionalitást.

Színterápia vagy gőz:

Az infraszaunák egyik plusz szolgáltatása színterápia, ami a finn szaunákra nem jellemző. Az infrás helyiségek 4-5 színnel is dolgoznak, amelyek javítják a kedélyállapotot vagy fokozzák az energiaszintet. A finn szaunáknál ilyen nincs, de ott a gőzfejlesztéssel teheti változatosabbá az élményt, ami a bőrnek és a légzőszerveknek tesz jót.

Melyikre van inkább szüksége?