Egy kis wellness munka közben

Amennyiben ön is ülőmunkát végez, bizonyára számtalanszor tapasztalta már ízületei elgémberedését, elzsibbadását, vagy épp a görnyedt testtartás okozta kellemetlen hátfájást. A napközben beiktatott, néhány perces felfrissülés azonban az íróasztal mellett is kifejezetten áldásos lehet.


Manapság egy átlag dolgozó 2000 órát tölt évente a munkahelyén. Íme, néhány ügyes trükk arra, hogy napi feladatink közepette is szakíthassunk időt a testi-szellemi felfrissülésre.

Szívjunk egy kis friss levegőt

Ha mindössze csak 5 percre is, próbáljunk időközönként elszakadni a monitortól és kimenni a szabadba. Ha van rá lehetőségünk, igyuk meg kávénkat a teraszon, kertben, vagy az iroda belsőudvarán. Élvezzük a szellőt, a napsütést, a természet közelségének érzése még a zsúfolt nagyvárosban is csodákra képes!

Gyors masszázs

Egy pár perces halántékmasszázs nem csupán akkor hasznos, amikor fejfájás gyötör minket. A körkörösen végezhető apró mozdulatok stresszoldó hatással is bírnak. Csukjuk be szemünket, masszírozzuk lágyan halántékunkat, végezzünk fej-és vállkörzéseket, mozgassuk át kissé izmainkat. Nyissuk ki a szemünket – máris felfrissültebben állunk az újabb feladatok elé!

Egy bögre tea minden évszakban üdítő

A feszültebb napokon a kamilla, megfázás esetén a gyömbér, citrom és méz kombináció, gyomorbántalmak esetén a borsmenta – válasszunk valódi, természetes alapanyagokból készült teákat, amik a leghosszabbnak tűnő napokon is elegendő energiát kínálnak.

Pozitív hozzáállás

Nem csupán külső kisugárzásunkra van hatással énképünk: képességeinkről, előnyös és hátrányos tulajdonságainkról alkotott véleményünk abban is meghatározó szerepet játszik, hogy mennyire érezzük jól, vagy rosszul magunkat a bőrünkben. Kedélyállapotunk pedig környezetünkre is jó benyomást gyakorolhat, munkakapcsolataink ápolásában és feladataink elvégzésében egyaránt.

Ha ön is szeretné egészségtudatosabban élni életét, a rendszeres masszázsmedence használat nem csupán fizikai állapotunk javulásához, de lelki egyensúlyunk megteremtéséhez is hozzájárul. Az ülőmunka okozta hátfájásra, a szigorú határidőknek köszönhető stressz oldására éppúgy kínál megoldást, mint a hétköznapokból való kiszakadásra.

Címkék: