Szokatlan, de működőképes módszer a bőr téli kiszáradása ellen

Ahogy a téli időjárás egyre hidegebbé válik, úgy szárad ki egyre jobban a bőr is. A kíméletlen hidegekre ugyan még várni kell, de így is érdemes felvértezni a bőrt a hideg negatív hatásai ellen. Mit tehetsz az intenzív krémezésen kívül? Szokatlan helyről érkezik a megoldás!


A bőr téli kiszáradásának oka csak részben kereshető a hidegben. A hideg, száraz időjárás bár maga is erősen szárít, a legnagyobb problémát az okozza, hogy ez társul az hideg szél és a központi fűtés szárító hatásával is. Ez a három elem egymást erősítve szívja el a nedvességet a bőrből, így az érzékennyé, kipirulttá és a szárazságtól töredezetté, fájdalmassá válhat.
A hidratálókrém alkalmazása és a több folyadék fogyasztása egy bizonyos fokig segít valamelyest a bőr kiszáradásának tüneteit mérsékelni, de az igazán hideg téli hónapokban szükség lesz még egy fegyverre. Ez a titkos fegyver az infraszauna.

Ha a száraz bőr elleni harcot megtámogatod az infraszauna rendszeres használatával, akkor látványos eredményeket tapasztalhatsz, az arcon, a kezeken és a test többi részén is. Miért hatásos az infraszuna a száraz bőr ellen, ha a fokozott izzadás miatt, annak is szárító hatása van?
Az szaunában töltött idő – számtalan pozitív hatása mellett – a bőrfelszíni erekben megélénkíti a véráramlást. Ezzel a pórusok megnyílnak, beindul az izzadás és a felesleges anyagok távoznak a szervezetből. A nedvesség fellazítja a már elhalt hámsejteket és segít, hogy könnyebben leváljanak. Ezzel párhuzamosan javul a bőr tónusa, és mivel több oxigén és tápanyag áramlik ide a bőr rugalmassága és a sejtek működése is pozitív irányba változik.

Amikor az elhalt hámsejtek végre leválnak, és feltűnnek az új, egészséges bőrsejtek a kellemetlen viszkető tünetek is enyhülnek. Ezzel a száraz bőr egyik jellemző tünetétől is megszabadulsz. (Ekcéma és pikkelysömör esetén is enyhülést hozhat a szauna, így nem csak télen érdemes használni a bőr állapotának javítására.) A bőr tehát megújul és felfrissül, amitől nemcsak egészséges ragyogását nyeri vissza, de az odaáramló tápanyagok és nedvesség miatt ápolttá, rugalmassá és puhává válik. A szaunából kilépve fogyassz sok folyadékot (lehetőleg víz formájában), hogy a tested minden négyzetcentimétere visszanyerje az elvesztett nedvességet.

A bőrre tehát kifejezetten jó hatással van az infraszauna, de ezen kívül is számtalan pozitívummal szolgálhat a hideg hónapokban, így ha teheted mindenképpen vedd fel a heti teendőid közé vagy szerezz be egy szaunát otthonra, hogy az egész család akkor élvezhesse előnyeit, amikor csak akarja.