Világhírű lett a magyar ultrafutó: Boros Richárd az önzetlen segítség bajnoka

Az idei Athén-Spárta közötti ikonikus futóverseny nem a világcsúcsokról vagy a kiemelkedő eredményekről lett híres. A világsajtó Boros Richárd hőstettétől zengett, és zeng még ma is. Az első helyezettek elképesztő teljesítménye is eltörpült Ricsi önfeláldozó sportszerűsége mögött.

 


Boros Ricsi hihetetlen kitartással futotta végig (vagyis majdnem végig) a 246 km-es távot. Az utolsó 10km-en ugyanis egy bajba jutott japán sportolótársa segítségére sietett, aki a hosszú táv megtétele után teljesen erejét vesztve, a célba-érés esélytelenségével szembe nézve kínoktól szenvedve állt az utolsó 10 km-es táv előtt. A magyar sportoló az utolsó 10 km-t egy idegen nemzet sportolójának áldozatkész támogatásával töltötte - az erejét vesztett futót támogatva kísérte a célba, hogy társának ne kelljen feladnia a verseny. Ricsi alázata akkor mutatkozott meg leginkább, amikor a japán sportolót nemcsak, hogy a saját eredményét is feláldozva bevitte célba, hanem maga elé is engedte.

A világ talán még nem is látott ekkora sportszerűséget. Ricsi hőstette futótűzként terjedt a világsajtóban. Japánban szinte nemzeti hősként kezelték, hazánkban pedig interjúk és újságcikkek hada fogadta a magyar sportolót.

Ricsi a munkájában is rendkívül sportszerű. Közvetlen munkatársait szinte apaként segíti a szakmai útjukon. Rangidős jakuzzi szakértőként élen jár az értékesítők oktatásában. Munkáját szinte egy évtizeddel ezelőtt műszaki vonalon kezdte, és az alapoktól építette fel tudását, amit önzetlenül oszt meg mindenkivel. Kiváló szakmai tapasztalata miatt a magyar jakuzzi tulajdonosok jelentős része az ő ajánlása alapján választotta ki masszázsmedencéjét, kollégáival együtt pedig több alkalommal is átvehette már az év legjobb jakuzzi kereskedőjének járó díjat.

Lent (az év kereskedője díj átvétele Barcelonában - 2019)

Ricsi privát életében is jelentős szerepet tölt be a hidramasszázs. Sportolóként tisztában van a rendszeres meleg vizes jakuzzizás izomlazító és általános egészségjavító hatásával, és gyerekeivel is szívesen folytat mély beszélgetéseket a forró víz habjaiban.

Annak érdekében, hogy tökéletesítse úszási technikáját, Ricsi az utóbbi időben sokat kísérletezett a vízárammal szembeni úszással. A végtelen úszás élményét egyre gyakrabban élheti át egy professzionális ellenáramoltatós medencében, ugyanis olyannyira megkedvelte az amerikai edző medencét, hogy elintézte, hogy munkahelyén, a MAXCity első emeletén lévő SpaTrend Outdoor Design üzletbe végre bekerüljön a több, mint 10 tonnás fitnesz medence, a legendás Endless Pools E550-es. A medencét Ricsi a TV2 nyilvánossága előtt is bemutatta, melynek következtében érdeklődők tucatjai állnak sorba, hogy ők is kipróbálhassák Ricsi kedvenc edzőmedencéjét.

 

Címkék: