Az jakuzzi egyik legfontosabb tulajdonsága

A masszázsmedence nemcsak egy nagy kiadás, de egy olyan tétel, amely évtizedekre meghatározhatja a minőségi időtöltésedet. Ezért nem túlzást azt mondani, hogy alaposan felkészülve érdemes vásárolni. De mit tudjon mindenképpen egy jakuzzi? Méret, szín, működés, tisztítás? Melyik tulajdonsága a legfontosabb, amiből semmiképpen nem szabad engedned?


Legelőször a masszázsmedence külsejével találkozunk, de a szín, forma, méret hármason túl sokkal fontosabb tulajdonságokat érdemes először szemügyre venni. Mivel a minőségi jakuzzikat gyártó cégek nagy választékkal rendelkeznek az előbb felsorolt hármasból, ezért biztosan találsz majd olyat, ami megfelel. De ha a belső értékekkel baj van, akkor hiába a csinos külső, a minőségi időtöltés költségessé és problémássá válik majd. Mit figyelj akkor?

A belső értékeket firtató listádon első helyen álljon a hőszigetelés, a víztisztító rendszer és a thermo tető. Ezekből csak a legjobb minőséggel érd be, és a masszázsmedencédet évtizedekig használhatod majd gond nélkül. A HotSpring medencék esetén ezeken a területeken biztosan nem kell megalkudnod, de a cikk most mégsem ezekről szól. Van ugyanis egy fontos elem, amiről kevesebb szó esik, de megléte elengedhetetlen a boldog használathoz. Ez pedig a jetek működése.

A hidromasszázs lényege, hogy a medence térbe vizet fúja átélhetjük a pihentető masszázst. Az ördög azonban itt is a részletekben rejlik. Mit is fúj be pontosan a medence? Csak vizet? Vagy víz és levegő keverékét? A vizes befúvás egy kellemes masszázst tesz lehetővé, de ha az igazi buborékos kényeztetésre vágysz, akkor olyan medencét válassz, ami víz és levegő keverékével (is) dolgozik. A HotSpring modelleknél mindkét opció elérhető, egy kezelő segítségével te választhatsz, hogy éppen melyikre vágysz. De nem ez az, amiért kiemelkedik ez a brand. Az igazán hasznos fejlesztése a cégnek, hogy a levegőt nem kívülről, hanem a medence belsejében, előre felmelegítve, keringő levegőt fújja be a medencetérbe. Ennek ott van hatalmas jelentősége, hogy a levegő nem hűti vissza a vizet. Mindegy, hogy odakint mínuszok repkednek éppen, a víz hőfokát nem befolyásolja a jetek használata, így nem kell a vizet állandóan visszafűteni. Mivel a rendszer így kevesebbet dolgozik, az áramszámla is kellemes meglepetés lesz hó végén. 

Arról a kényelemről nem is beszélve, hogy a meleg vízben ülve, nem egy hideg áramlat masszírozza majd a fáradt izmaidat!