Egy lépés, amit soha ne csináljon télen a jakuzzival

A forró vizes hidroterápiás jakuzzik igazi sláger szezonja az ősz és a tél, amikor  a sötétedő nappalokat és a kíméletlen hideget felválthatjuk egy cseppnyi kényeztető mennyországra. Ilyenkor szinte mindent szabad, kivéve egyet!


Köztudott tény, hogy a masszázsmedencék vizét 3-4 havonta illik teljesen lecserélni, mert eddigre fárad el a víz annyira, hogy már a tisztítószerekkel sem könnyű kordában tartani a minőségét. A gyakori használat miatt megnövekedett tisztítási igény vagy az előnytelen időzítés okán előfordul, hogy a nagy vízcsere a leghidegebb hónapokra esik. Pedig szinte az egyetlen dolog, amit téli nem javaslunk az a teljes vízcsere.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Ha a masszázsmedence kültéren helyezkedik el, és a hőmérő higanyszála tartósan a mínusz 10alatti tartományban van, akkor érdemes lemondani a teljes vízcseréről. Ilyenkor ugyanis a csövek fagyásveszélynek vannak kitéve, ami tönkreteheti az egész medencét.

Hogy semmiképpen ne kelljen veszélyeztetni gépét, de a fürdésről se kelljen lemondani, alkalmazza a részleges vízcsere módszerét. Ebben az estben csak a víz egy részét távolítsa el, majd töltse újra a medencét és melegítse fel a vizet.

Ez a részleges vízfrissítés sokszor elegendőnek bizonyul, de igény esetén akár meg is ismételhető. Lassú, időigényes folyamat, de sokkal biztonságosabb is.