Ezekkel lesz teljes a luxus: kiegészítők a masszázsmedencékhez

A masszázsmedencék egyedülálló élményt kínálnak, ha lazításról vagy felfrissülésről van szó, de az élmény további fokozásához számos kiegészítő áll rendelkezésünkre. Ne csak a kényelemre koncentráljunk, legalább ilyen fontos a biztonság és az energiatakarékosság, melyekre több tartozék is megoldást kínál.


Különösen a téli fürdőzéseknél merül fel a kérdés: hova tegyük a köntöst és a törölközőt? Erre találták ki a jakuzzi köré elhelyezhető padokat, melyekre minden holminkat rápakolhatjuk. A design illeszkedik a jakuzzik külső borításához, tehát egyáltalán nem egy tájidegen tárgyat teszünk a medence mellé.

Külön figyelmet érdemel a Softub jakuzzi teljes medencetestet körülölelő, lépcsővel egybeépített lerakó padja, ahova a köntösök mellé a pohár pezsgő vagy néhány bögre forró latte is elfér. A rusztikus polyrattantól a modern, teakfa jellegű kivitelig minden stílus elérhető, sőt, találunk puha, vízálló ülőfelülettel ellátott modellt is.

Padokat önállóan, vagy lépcsővel egybeépítve is találunk. Ha idősek és gyerekek is használják a jakuzzit, a biztonságos be- és kilépés mindennél fontosabb. A lépcsőből találunk olyat, ami illik a jakuzzink külső borításához, de bármelyiket is választjuk, a lényeg, hogy a felülete csúszásmentes polimer, használatával pedig kényelmesen és biztonságosan érkezünk a vízbe.

Ugyancsak gyerekeknek, vagy apróbb termetű felnőtteknek lehet hasznos a jakuzzi ülésmagasító. Ez stabilan a helyén marad, nem csúszkál még akkor sem, amikor a masszázst csúcsra járatjuk.

Az úszó tálca, illetve az italtartó tálca már inkább a kényelem fokozásáról szólnak és kevésbé a biztonságról. Igaz, ha arra gondolunk, hogy egy havas téli estén nyakig merülünk a meleg, bugyogó vízbe és csak azért nem viszünk magunkkal egy pohár bort, mert nincs hova letenni, akkor már a biztonsági funkciók is szóba kerülnek. Hiszen egy úszó tálcára szinte az orrunk elé tehetjük a poharat, vagy egy kis tál rágcsálnivalót és nem kell izgulnunk, hogy a tartalmuk a vízbe borul.

A legújabb masszázsmedencék rendelkeznek távirányítóval, amely lehetővé teszi a kényelmes vezérlést. Szabályozhatjuk a masszázs erősségét, kiválaszthatjuk, hogy melyik fúvóka dolgozzon, milyen legyen a víz hőfoka, illetve a víztisztítást is irányíthatjuk ily módon.

A thermotető nem csupán a jakuzzi vizének párolgását és elszennyeződését akadályozza meg, hanem a medence energiahatékonyságát is növeli. Speciális anyaga csökkenti a hőveszteséget, így kevesebb energiára van szükség a víz melegen tartásához. A thermotető mellé érdemes beszerezni egy tetőmozgatót, mellyel gyerekjáték a thermotető emelése, illetve a jakuzzira helyezése.