Legyen hosszabb a kerti szezon!

A borongósabb őszi, kora téli napok semmiképpen sem jelentik a teraszon, kertben töltött idő végét. Igaz, hogy a hőmérséklet csökken és elfér rajtunk néhány réteg ruha, jól jönnek a meleg plédek, de felesleges sarkvidéki viszonyokra készülnünk. Nyugodtan élvezzük csak a külső terek kényelmét, csupán a hatékony melegítő eszközökről kell gondoskodnunk.


A kerti tűzrakó újbóli beindítása, kényelmetlenséggel és füsttel is jár, ráadásul a teraszon esélytelen ezt kivitelezni. Legjobb, ha erre a célra kimondottan a külső terek fűtésére készült eszközöket vetünk be, hiszen ezekkel nincs más dolgunk, mint hogy a szezon kezdetén a kívánt helyre állítjuk, beüzemeljük, majd élvezzük a hatását.

Alaposan nézzünk körül a kínálatban, meg fogunk lepődni, hogy milyen sok kültéri melegítő közül választhatunk. A teljesítményt a kilowatt érték mutatja, ezt mindig a befűtendő területhez igazítsuk. Érdemes propán-bután gázzal működő készüléket választanunk, ezek ugyanis hatékonyak, tartósak, működtetésük egyszerű és költséghatékony. Ha a melegítendő tér tágasabb, akkor viszont lehet, hogy egyetlen készülék nem is lesz elég, tehát vásárlás előtt számoljunk és tervezzünk. Több eszköz vásárlása esetén mindenképpen azonos márkájú és típusú készülékeket szerezzünk be.

Fontos, hogy teraszmelegítőt kizárólag megfelelő referenciákkal rendelkező kereskedőtől vásároljunk, aki garantálja a legjobb minőséget. Ne feledjük, gázüzemű készülékről van szó, nem lehetünk könnyelműek! Érdeklődjünk a szállítás és beszerelés feltételeiről, alaposan tanulmányozzuk a készülék előírásait, és ha bizonytalanok vagyunk, forduljunk az üzlet szakembereihez. A jó kereskedő a későbbiekben is segít.

A komolyabb kültéri melegítők távirányítóval is vezérelhetők, némelyik pedig olyan extrákat is tartalmaz, mint a köré épített könyöklő és kávézó asztalka. Azon kívül, hogy körülöttük kellemesen meleg lesz a levegő, a terasz világításáról is gondoskodunk, nem is akárhogyan! A lobogó láng meleg fénnyel vonja be a kültéri helyiségeket, este igazi party hangulatot teremthetünk a fűtőeszköz segítségével.

Ezek a hősugárzók túl azon, hogy melegítenek és világítanak, design elemként is megállják a helyüket. Több olyan készüléket is találunk, melyek neves formatervezők asztalán születtek. A megjelenésük valóban különleges. Működés közben fény oszlopként állnak a teraszon, a formájuk lehet szigorúan geometrikus, vagy ívesebb, kecsesebb, akár egy beltéri állólámpáé és a színvilágot tekintve is van lehetőség a választásra. Így ezeket a készülékeket az otthonunk stílusához, a kerti, vagy terasz bútorokhoz, kiegészítőkhöz is könnyen hozzáigazíthatjuk.