Fájó derék? A masszázsmedence elhozza a megnyugvást!

Az ülőmunkák és a mozgásszegény életmód elterjedésével a hátfájás is egyre gyakoribb panasszá vált, olyannyira, hogy már az egészen fiatal generációt is érintik a különböző hátfájdalmak. Mit tehet ellene?


A masszázsmedence meleg vize és a hátizmokra irányított hidromasszázst  már hosszú ideje használják terápiák kiegészítésére, de egészen a '90-es évekig nem születtek átfogó tanulmányok a jakuzzik fájdalomcsökkentő hatásainak eredményességéről. Tényleg kiválthatja a gyógyszer, sőt akár a műtéteket is?

1995-ben jelent meg a British Journal of Rheumatology lapjain az a tanulmány, ami bizonyítékot szolgáltatott a masszázsmedencék rövid és hossztávú pozitív hatásairól a derékfájás kapcsán. Ugyanebben a lapban később a franciák is publikálták saját tanulmányukat, ami alátámasztotta a jakuzzik hatékonyságát.

Ezek szerint már három hét rendszeres használat jelentős javulást eredményezett a fájdalom hosszának és erejének mérséklésében. Többet, mint a gyógyszereket szedő kontrollcsoport tapasztalt.

Hat hónap után is folytatódott a pozitív fejlődés, és már jóval kevesebb fájdalom- és gyulladáscsökkentő szedése mellett is javult az életminőség és a derék rugalmassága.

Krónikus derékfájdalommal küzdőknek tehát kifejezetten javasolt a rendszeres, akár heti 3-4 alkalmas merülés a jakuzziba, ahol a jetek lazítják és masszírozzák a görcsös, feszült izmokat!