Gyorsabban gyógyulnak az izomsérülések jakuzzival

A jakuzzi jót tesz stressz ellen, ellazítja az izmokat és a sérülések is gyorsabban gyógyulnak majd a meleg vizes masszázs áldásos hatásától. Miért?


A masszázsmedence használat rengeteg pozitív változást hoz az életedbe, ezek egyike a gyorsabb gyógyulás. Az izomsérülések, húzódások és mozgásszervi műtétek után is érdemes felkeresni a jakuzzit, hogy minél gyorsabban újra a legjobb formádban tündökölhess.

1. Felhajtó erő

A gyorsabb gyógyulás oka a víz felhajtó erejében keresendő. Ha vállig elmerülsz a vízben, leveszed a terhet az ízületekről és tartóizmokról, akár a testsúlyod 75 százalékától is megszabadulhatsz a fürdőzés erejéig. Ennek köszönhetően a sérült részre nem nehezedik a megszokott nyomás és nem terheled túl. Ez ráadásul a fájdalom enyhítésében is segít.

2. Gyorsuló véráramlás

A meleg víz hatására kitágulnak az erek és felgyorsul a véráramlás, ami nagyon tempóban és mennyiségben szállítja a friss, oxigénnel teli vért a sérülés helyére, ezzel fokozva a regenerációt. Ehhez hozzáadódik, hogy a kellemesen ellazult állapotban több endorfin is termelődik a szervezetben, amitől javul a közérzeted.

3. Könnyebb mozgás

A gyorsabb gyógyulás érdekében minél hamarabb el kell kezdeni a sérült testtáj mozgatását. Ebben is segít a masszázsmedence, mert a vízben könnyebb lesz alacsonyabb intenzitású feladatokat elvégezni a sérül rész átmozgatása érdekében. Ezzel kevésbé terheled a sérülést, de a mozgás pozitív hatását ugyanúgy élvezheted.

A jakuzzi tehát sok esetben lerövidítheti a felépüléshez szükséges időt, miközben kellemes környezetben pihensz. De mindenképpen egyeztess az orvosoddal mielőtt belevágsz a terápiába, mert gyulladás, láz és nyílt sebek esetén várnod kell a kezdéssel, amíg a seb bezárul és a láz, gyulladás lehúzódik.