3 ok, hogy polyrattan bútort válassz

A kerti bútorok kiválasztásánál többféle szempontnak kell érvényesülnie. Ezek egyike mindenképpen a tartósság, hiszen az elemekkel kell felvennie a harcot a bútornak. A polyrattan bútorok ezen a fronton is remekül teljesítenek.


A kerti bútorok ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek, ezért kiemelten fontos, hogy mennyire bírják a nedvességet és a napfényt. A polyrattan egy tartós műanyag, ami bár természetes hatást kelt, valójában egy rendkívül ellenálló, a fa érzékenységét mellőző anyag. A minőségi bútorok, mint a Luxor ülőgarnitúra bírja a vizet (ezért medence mellé is ideális) és nem roncsolódik, fakul tartós UV sugárzás hatására sem. Ez igaz, a váz mellett, a párnákra is, amely szintetikus bőrből készül és ugyanolyan ellenálló, mint a polyrattan.

2. Könnyű

Ugyancsak fontos kiválasztási szempont a kerti bútor súlya, mert ezeket jellemzően többet pakoljuk, mint beltéri társaikat. A polyrattan egy polietilén fonott anyag, ami rendkívül könnyű. Ez nem nehezíti el a bútort, mint egy fém vagy fa alap tenné és így nem kell több embert segítségül hívni, ha egy kicsit átrendeznéd a teraszt.

3. Természetes megjelenés

Ha olyan kertet, teraszt szeretnél, amelyben a romantikus hangulat és a természetközeliség az uralkodó, akkor is jó választás a polyrattan. Megjelenésében ugyanolyan, mint a rattan, tehát megvan benne a fa meleg hatása, de sokkal igénytelenebb, ezért nem kell az ápolásával sokat foglalkozni. Remek példa erre a Coool ülőgarnitúra szett, ami a polyrattan barna, meleg színe mellett, gömbölyded formájával is meghitt hangulatot csempész kültéri életteredbe!