Készülj a strandszezonra és lendülj formába jakuzzival

Néhány plusz kiló, kellemetlen narancsbőr  és máris oda a magabiztosság, amikor eljön a jó idő és vele a fürdőruha szezon. Ne hagyd, hogy ezek megkeserítsék a nyár maradéktalan élvezetét, lendülj formába a lehető legkellemesebb módon. Az egészséges és finom ételek, a több mozgás beiktatása mellett a jakuzzi is rengeteget tehet, hogy visszanyerd legjobb formád és vele a magabiztosságod! Hogyan?


A kiegyensúlyozott étkezést és rendszeres testmozgást nem helyettesíti, de mégis rengeteget tehet a testi-lelki egészségért és a súlycsökkenésért a jakuzzizás. Sőt, még a bőrt is feszesíti a rendszeres, akár 20 perces hidromasszázs. Ennek több oka is van, amelyek egymást erősítve érik el a kedvező hatást. 

Egyrészt nem szabad lebecsülni a kiegyensúlyozottságra tett pozitív hatását a masszázsmedencének, ami hozzásegít a stressz levezetéséhez és ezzel csökkenti a stresszevés, a fáradtság és a kialvatlanság negatív befolyását a testsúlyra.

Másrészt hozzájárul a test karbantartásához, segíti az edzések utáni regenerálódásban és olyan pihenést nyújt az izmoknak, ínszalagoknak, amelyet még a fekvés sem. A víz felhajtóereje csökkenti a gravitációs nyomást az egész nap terhelésnek kitett izmoknak és inaknak, amelyek így rugalmasabbak és hosszabb távon egészségesebbek maradhatnak.

És azt se felejthetjük ki, hogy a meleg vízben ülve felpörög a véráramlás, jobbá válik a kiválasztás és méregtelenítés, ami az olyan krónikus problémákra is kedvező hatással van, mint a cukorbetegség, az artritisz és a magas vérnyomás. Ezek szintén gátolhatják az egészséges fogyást. Tehát a masszázsmedencés hidroterápia lelki, testi és a negatív befolyásoló tényezők kiiktatása szintjén is hatalmas segítség az egészséges testsúly elérésében.

A testsúly csökkentés mellet pedig a bőr állapotán is sokat javíthat ez kellemes tevékenység, amit a legnagyobb részben a véráramlás serkentése és a méreganyagok eltávolítása vált ki. A narancsbőr ugyanis a bőr alatti zsírszövet ödémája, amelyet a méreganyagok felhalmozódása, a rossz keringés és a víz visszatartása együttesen idéz elő. 

A masszázsmedence használat viszont serkenti a vérkeringést a problémás területeken, a méreganyagok ezáltal hamarabb elszállításra kerülnek. A befúvók masszírozó vízsugara megdolgozza a cellulitra hajlamos területeket (has, comb, fenék), ez a stimulálás pedig regenerálja a kötőszövetet és kihajtja a pangó vizet. Ennek köszönhetően a bőr egyenetlensége érezhetően és láthatóan csökken. És mindehhez nincs is másra szükség, mint napi 20 percre beülni a forró vízbe, hogy ellazulj és átmasszíroztasd magad.