3 medence vízkezelési tipp érzékeny bőrűek számára

Egy úszómedence, egy jakuzzi, de még egy felfújható medence esetén is fontos a vízkezelés, ha nem akarjuk heti rendszerességgel cserélni a vizet. Különösen fontos ez az érzékeny bőrűek számára, akiknek komoly problémát okozhat a nem megfelelően kezelt víz éppúgy, mint a túl sok klór. Mit tegyél, ha érzékeny bőrű van a családban?


1. Vízlágyítás

Már a medence feltöltésénél elkezdődhet a felkészülés, hogy minél kellemesebb legyen a fürdőzés. Magyarország nagy részén kemény a víz, ami az érzékeny bőrűeknél viszketést, esetleg allergiás tüneteket okozhat. Ezt előzheti meg egy kézi vízlágyító berendezés használata, amivel a medence vízét lágyíthatod, hogy az ne okozzon problémát. Ezt a medence is megköszöni majd, mert így nem rakódik le vízkő a nehezen tisztítható helyeken. 

2. Ezüst

Még a nem érzékeny bőr is megérzi a víztisztításra leggyakrabban használt klór jelenlétét, ami erős szagával azonnal felhívja magára a figyelmet. Nagy koncentrációban csípi a szemet és irritálja a bőrt, ezért érdemes ebből minél kevesebbet használni. A FreshWater ezüst ion patronja segít az ezüst természetes erejével elpusztítani a vízben élő baktériumokat, így segít a víz tisztaságának megőrzésében. Hatékony, de kíméletes vízkezelési módszer, mely egyáltalán nem irritálja a bőrt.

3. AquaFinesse

Az AquaFinesse egy holland gyártó adalékanyaga, ami nemcsak bőr, de környezetbarát is. Eredetileg kerti tavak tisztán tartására fejlesztették ki, ezért elsődleges szempont volt, hogy a halaknak se ártson. Ma már a cég hatékony és kíméletes vízkezelő anyagot készít medencék, jakuzzik tisztán tartására, ami minimumra csökkenti a klór szükségességét. Maga a készítmény sem jelent terhet a bőrnek, az pedig, hogy cseppnyi klórral is hosszan tartó víztisztaság érhető el, igazi áldás az érzékeny bőrűek számára.