Jakuzzi választás lépésről-lépésre

Mielőtt hirtelen ötlettől vezérelve beleugranánk a masszázsmedence megvásárlásába, alaposan járjunk körbe minden, ezzel kapcsolatos kérdést. Komoly beruházásról van szó és évtizedekre szóló döntést hozunk, ami akár otthonunk átalakításával is járhat. Kellemetlen meglepetésektől kímélhetjük meg magunkat, ha tájékozódunk és lehetőség szerint, mindent kipróbálunk.


  • Találjuk meg a legjobb kereskedőt!

A jakuzzi vásárlás nulladik lépése, hogy megtaláljuk a számunkra ideális kereskedőt. Szakmailag elismert, megbízható üzlet, kiválóan képzett szakemberekkel, akik kizárólag magas minőségű termékeket kínálnak a megfelelő gyártótól – nélkülük az egész vásárlás, szállítás és telepítés nem egyéb egy orosz rulettnél. Ahol nem nyerik el maximálisan a bizalmunkat, azt a helyet inkább felejtsük el. Ha viszont megtaláltuk, akkor ott vár minket az a jó felépítésű, minőségi alapanyagokból és alkatrészekből készült jakuzzi, mely hosszú évekig a mindennapok luxusát kínálja.

Sokat elárul a megbízhatóságról a piacon eltöltött idő, illetve súlyozottan számít a cég hírneve, melyről az interneten fellelhető referenciák adhatnak támpontot. Mivel hosszú távú működést várunk el, fontos tudnunk, hogy a garanciális szolgáltatást ki és hol biztosítja.

Mindenképpen személyesen vegyük szemügyre a kínálatot és válogassunk a különböző típusok, modellek között. Még jobb, ha fürdőruhával vágunk neki a felfedezésnek és a kiszemelt jakuzzit azon melegében teszteljük. Nézzük át, milyen funkciókat kínál, melyikben tudunk kényelmesen elhelyezkedni, mérjük fel a valóságban is a méreteket. A megbízható, jó nevű üzletekben ez ma már magától értetődő, sőt, a látogatásunk alkalmával fel is kínálják a lehetőséget a próbára. Egészen más megtapasztalni az élményt úgy, hogy valóban érezzük a víz erejét, látjuk a fényeket, halljuk a zenét, kipróbálhatjuk a vezérlést, miközben össze is hasonlíthatjuk a különböző modelleket.

  • Tudjunk meg mindent a befúvó rendszerről!

Masszázsmedencét a hidromasszázs élményéért vásárolunk, ezért az egyik legfontosabb szempont a jól megkomponált befúvórendszer és nem a befúvók száma. Ne higgyünk annak a városi legendának és a magukat szakértőnek hirdető barátoknak, hogy annál jobb hatást érhetünk el, minél több van befúvókból. Az igazság az, hogy minél kevesebb, de jól elhelyezett befúvó található a medencében, annál intenzívebb az egyes izomcsoportok megmozgatása, jobban lazulunk el vagy éppen élvezzük a frissítő hatást.

  • . Ergonómia és biztonság - nélkülük nincs kényelem

Ugyancsak lényeges az ülőfelületek kialakítása és az, hogy mennyire kényelmes a ki- és beszállás a medencébe. Fontos, hogy érezzük a stabil, biztonságos mozgás lehetőségét. A próba során figyeljük meg, nem csúszkálunk-e, nem kell-e attól tartanunk, hogy beütjük magunkat, és ha gyerekek is használják majd a jakuzzit, ők is tökéletes biztonságban tehetik-e ezt.

Gondoljuk át, egyszerre hány személy használná a medencét, számukra biztonságos lesz-e a használat és ennek megfelelően válasszuk ki a méretet és a férőhelyek számát.

Felmerül a kérdés, hogy legyen-e a masszázsmedencénkben fekvőhely. Ha szeretnénk, feltétlenül próbáljuk ki, hogy milyen érzés ezen elnyúlni, jól esik-e a derekunknak, nyakunknak, végtagjainknak.

  • Nélkülözhetetlen extrák

A jakuzzi leendő helyétől függően többfajta burkolat- és belső héj szín közül választhatunk. Arra feltétlenül legyünk tekintettel, hogy a masszázsmedence megjelenése tükrözze ízlésünket és illeszkedjen otthonunk belső, illetve külső tereihez, kertünk természetes környezetéhez.

A medence világítása nem csupán hangulatfokozó eszköz, legalább olyan fontos része a relaxálásnak, mint a meleg víz. A szín- és fényterápia több, mint vizuális élmény, ez a kikapcsolódást és a stresszoldást is segítő egyik fontos funkció. Ugyancsak ide kapcsolódik a hangtechnika, melyet azért érdemes választanunk, mert a zene is hozzájárulhat a teljes ellazuláshoz.

  • Fókuszban a higiénia és az energiafogyasztás

A legjobb minőségű medencékben már korszerű, folyamatosan fejlesztett szűrő- és vízkezelő rendszer gondoskodik a kristálytiszta vízről. A Watkins szabadalommal védett víztisztítója és a 100%-os szűrőrendszer magas szintű higiéniát biztosítanak.

A medence vizének folyamatos melegen tartásához nélkülözhetetlen a jó hőszigetelés. A teljes habszigeteléssel, vagy a FiberCore hőszigeteléssel ellátott masszázsmedencék a legtakarékosabbak, ezek biztosítják a legmegfelelőbb vízhőfokot.

  • A jakuzzi ára – nem ez a mindent eldöntő tényező

Fontos szempont a masszázsmedence ára, de az összes jellemző együttes mérlegelése alapján döntsük el, hogy valójában melyik terméket választjuk. Ha csupán az ár alapján mondunk igent egy termékre, bizony érhetnek minket kellemetlen meglepetések.