Kapjon új erőre a vizes meditációtól

A nap során felgyülemlett feszültséget nem könnyű gombnyomásra kikapcsolni, ha hazaérünk. Időre van szükség, hogy feldolgozzuk az összes érzést, eseményt, ami ért minket. A vízben végzett meditáció segít, hogy szellemileg és testileg felfrissülve léphessünk ki a medencéből.


Az otthoni meleg vizes masszázsmedence megkönnyíti a stressz elengedését, meditációval összekapcsolva már akár 15 perc alatt maga mögött tudhatja a feszültséget és szorongást. Hogyan?

A meleg (38 fok) vízbe lépve hagyja hogy átjárja a testét a jóleső forróság és hogy az izmaiból kiszálljon a feszültség. Kapcsolja ki a befúvókat, hogy semmilyen hang vagy zaj ne zavarja a pihenését.

Üljön egyenes háttal, enyhén lehajtott fejjel, kezét pedig pihentesse combjaim, tenyérrel kifelé.

Csukja be szemét és koncentráljon a vízre, lágyságára, friss illatára. Vegyen mély lélegzeteket, amiket aztán lassan fújjon ki. Ne gondoljon semmire a testén, a vízen és a légzésen kívül. Figyeljen arra, milyen jeleket ad a teste, miközben lassan és tudatosan lazítsa el minden izmát a lábujjaktól a fejig.

Amikor már szinte a súlytalanság érzése veszi körbe, lazíthat a testtartáson és felfeküdhet a víz színére, hogy lebegjen. A teljesen ellazult izmok hatására a gondolatok is megnyugszanak. Élje át a pillanatot és hagyja, hogy a víz és a meleg ereje kimossa a negatív gondolatokat.