Emiatt tisztítsa a medence szűrőt hetente

A medencék fejlett szűrőrendszere automatikusan teszi a dolgát, de a szűrőt sajnos így sem lehet teljesen magára hagyni. Ha ezeket az elemeket nem tisztítod rendszeresen, előbb-utóbb a medencébe visszaáramló kosszal találod szembe magad.


Ha a szűrőt nem tisztítod viszonylag rendszeresen a felülete megtelik szennyeződéssel és egyszerűen eltömődik. A víz nem tud majd áthaladni rajta rendesen, ami a nagy erőlködéstől elnyomhatja az apró koszokat, rosszabb esetben pedig akár a motor is leéghet.

Egyik sem a legjobb forgatókönyv egy pihentető fürdőzéshez, ezért érdemes legalább hetente ellenőrizni a szűrők állapotát. Ha szükséges, akkor pedig jöhet az alapos tisztítás. Hogyan?

A legegyszerűbb a tisztítótabletta használata. Ezt egy vödör vízben kell feloldani, amibe áztasd be a szűrőt és a folyadék elvégzi a szennyeződések leoldását. Ekkor egy slaggal vagy alaposabb tisztítás érdekében a slagra szerelhető Perfect Jet mossuk át a szűrőt.

Ideális esetben ilyenkor meg kellene várni a szűrő kiszáradását, hogy minden kóbor baktérium elpusztulhasson. Emiatt érdemes tartalék szűrőket beszerezni, hogy fennakadás nélkül élvezhesd a masszázsmedencéd nyújtotta kényelmet. Kristálytiszta vízben!