Mennyibe kerül egy jakuzzi üzemeltetése télen?

A jakuzzi egy nagyobb léptékű beruházás, az autóhoz hasonlóan, de az üzemeltetési költségek kevésbé egyértelműek. Mennyit fogyaszt egy hónapban a masszázsmedence és miből tevődik össze egyáltalán a költség? És ha a téli hidegekben is szeretnél minden nap elmerülni a forró vízben, akkor mire számíthatsz a hó végén?


A masszázsmedencék folyamatos fejlesztése nem csak a kényelmi funkciók halmozásában vagy a külcsín vonzóbbá tételében merül ki, a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az energiatakarékos üzemeltetésre is. Az alapvetően napi használatra tervezett jakuzziknál különösen fontos, hogy a víz felmelegítése, melegen tartása, a víz tisztítása mennyi energiát fogyaszt, hiszen, ha az túl magas, a tulajdonosok hajlamosak ritkábban használni a hidromasszázst. 

A rendszeres használat azonban olyan életminőség javulást hoz az emberek életébe, hogy a fejlesztők erre optimalizálják a profi berendezéseket. Ha tehát a jakuzzi megfelelő műszaki állapottal rendelkezik, rendszeresen tisztítod a vizet, és mindig használod a thermotetőt, akkor a havi költségek még a nagy medencék esetén sem érik el a 10 ezer forintos többlet áramszámlát.

Az áramköltségek alacsonyan tartásához erre a három területre koncentrálnak a fejlesztés során: hőszigetelés, megfelelő thermotető és az alacsony áramfelvételű keringető motor. Mindegyik részterületnek megvannak a különlegességei és  a SpaTrend hozzáértő dolgozóitól hasznos információkat kaphatsz, amelyek majd segítenek kiválasztani a számodra ideális masszázsmedencét és persze alacsony tartani a fogyasztást. Ezért mindenképpen kérd ki szakértők tanácsát vásárlás előtt! És ellenőrizd a keringető motor fogyasztását és hogy mennyire pontosan passzol a thermo tető!

A Watkins masszázsmedencék szigetelése minden oldalról tökéletes. A hővesztés elkerülésére, kaptak a jakuzzik egy extra alsó réteget, hogy a medence ne érintkezzen közvetlenül a talajjal, ami elszívhatná a meleget a vízből! Oldalfalainak szigetelése teljeskörű és vastag, így a hő többsége a medence tetejénél távozik. Illetve távozna, de a cég saját gyártású thermo tetővel készül ez ellen. A medencére gond nélkül passzoló tető kerül közvetlen kapcsolatba a hideg levegővel a víz helyett. Ez segít megőrizni a víz hőfokát és a hidromasszázs minőségét. Annyira pontosan passzol a tető, hogy nem tud alákapni a szél, így nem hűl ki, nem párolog el a víz, ami gyakori utántöltést igényelne.

Egy masszázsmedence költsége tehát rengeteg mindentől függ, de érdekes módon a fürdés gyakorisága kevéssé befolyásolja a profi jakuzzikat. A hőszigetelés, a thermo tető, a védő réteg a talaj felé, a külső hőmérséklet is sokkal nagyobb súllyal esik a latba, mint, hogy ki mennyiszer fürdik a már meleg vízben. A jó választás tehát kritikus, mert ezek azok a dolgok, amelyek menet közben már nem igazán javíthatóak.

A tökéletes választáshoz, konzultálj szakértőkkel, ismerkedj a gyártókkal és próbáld ki személyesen is, hogy mit tudnak a legjobb masszázsmedencék!