Stresszcsökkentés jakuzzival

Az ünnepek után visszatérni a munka frontjára az új évben mindig egy kis stresszel jár. Jó esetben azonban kipihented magad év végén, és most megújult erővel vetheted bele magad a munkába. De akkor miért az év eleje az egyik legstresszesebb időszak?


A stressz gyakran észrevétlenül kúszik be az életünkbe, hogy már csak akkor vegyük észre, amikor a tünetei megkeserítik a mindennapokat. Idegeskedés, fejfájás, ingerültség, éhség, fáradékonyság és álmatlanság. Ezek a már tetten érhető jelek, de a stressz romboló hatása sajnos nem áll meg itt. Gyengíti az immunrendszert, felborítja az emésztést és akár szívproblémákhoz is vezethet. A legjobb tehát elkerülni a stressz kialakulását. 

Csakhogy az ünnepi időszak rohanása, az új évi munkakezdés feszültsége, a téli időjárás szürkesége és a fogadalmak nyomása együttesen egy kihívásokkal teli januárt eredményez, amikor szinte biztosan kúszik fel a stressz-szint. Magától pedig nem is fog javulni a helyzet. Egy kis séta a friss levegőn, egészséges ételek választása és egy hatékony terv az új évi fogadalom teljesítéséhez már fél siker. A másik felét pedig bízd a masszázsmedencére!

A masszázsmedence rendszeres használata hozzásegít a stresszcsökkentéshez. Már heti 2-3 alkalom is rendkívül hatékony a stressz lelki és fizikai tüneteinek enyhítésére, de akár minden nap is élvezheted a hidromasszázs pozitív erejét.

A meleg víz és a masszázs együttesen már 20 perc alatt sokat tehet érted és a stressz szint csökkentéséért. A meleg víz ellazítja a stressz által görcsbe rántott izmokat, amelyekre a masszázzsal még tovább kényeztethetsz. A jakuzziban az izmok kipihenhetik a feszültséget, és a nyak, a hát, a vállak merevsége is megszűnik.

Ahogy a test egyre ellazultabbá válik, úgy nyugszik meg az elme is. A meleg víz hatását a masszázson kívül, aromaterápiával is növelheted. Nyugtató, immunerősítő illatok használatával tovább stimulálhatod a szervezetedet és a meleg vízzel együtt alkalmazott illatterápia segít felkészíteni a tested az alvásra. A meleg növeli a dopamin termelést. ellazítja az izmokat és medencéből kiszállva csökken a test maghőmérséklete is, ami egyértelmű jelzés, hogy ideje aludni.

Ez után jobban és mélyebben alszol majd, ami elengedhetetlen a kiegyensúlyozottsághoz. Használd ki maximálisan az éjszakai regenerálódást és csökkentsd ezzel is a stresszt.

A meleg jakuzziban ülve a léleknek is lesz egy kis ideje szusszanásra, megpihenésre és tervek készítésére. Ezekkel már képes leszel hatékonyan megbirkózni a stresszt kiváltó eseményekkel és elkerülni a téli rossz kedvet!