Szenvedélyes, olasz és mindenki imádja. Mi az? Hát a nápolyi pizza!

A pizza egy nagyon közkedvelt étel, amit szinte mindenki ismer, de ha jobban belegondolunk talán
mégsem, hiszen többféle verzióval találkozhatunk és sokszor nem is tudjuk, hogy melyik típust
fogyasztjuk éppen, pedig alapvetően a stílusok határozzák meg, hogy milyennek is kell lennie a pizza
tésztájának, a feltéteknek, sőt adott esetben a feltétel sorrendjét is előírja.


Egy dologban a szakértők véleménye egybehangzó mégpedig, hogy a kiindulási alap a nápolyi típusú pizza! Ez annyira igaz, hogy a Pizza Napoletana felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének listájára, ezen felül Nápolyban január 17.-én ünneplik a pizzasütők (pizzaiolo) napját. Minden más stílus ebből alakult ki, egyszerűsítve és a helyi igényekre szabva. A nápolyi stílusú pizza jellemzői a nagyon vékony tészta, a nem túl sok, de minőségi feltétek és ezek megfelelő aránya. A tészta összetevői is szigorú szabályokat követnek, hiszen nem tartalmaz mást, mint 00-ás lisztet, sót, vizet és élesztőt. A tészta magas hidratáltságú, kevés élesztőt tartalmaz és kelesztési idő pedig hosszú. De itt még nincsen vége a kötöttségeknek, hiszen a nápolyi típusú pizza speciális kemencében nagyon magas hőfokon rövid idő alatt sül meg. Ez a pizza a magas 420 – 450 C fok  hőmérsékletnek köszönhetően 60–90 másodperc alatt készül el, tehát ha ilyen pizzát szeretnénk otthon készíteni, egy speciális kemencére lesz szükségünk, de szerencsére ez is megoldódott!

Az Alfa Forni kemencék minden típusa tökéletesen alkalmas arra, hogy ezen a hőfokon tudjuk otthon is megsütni a pizzáinkat. A kemencék Olaszországban a pizza őshazájában készülnek. A kemencék rozsdamentes acélból, kerámiaszálas szigeteléssel készülnek, melyet FORNINOX technológia néven le is védetett a gyártó. Ennek a technológiának köszönhetően a kemence 15-20 perc alatt eléri a 450 Celsius fokos hőmérsékletet, így az teraszon is könnyedén készíthetünk autentikus nápolyi stílusú pizzát, anélkül hogy hosszú órákig kéne a felfűtéssel bajlódnunk. A kemence fatüzelésű és gázüzemű kivitelben is kapható és a változatos méreteknek köszönhetően bárki megtalálja az ideális méretet, függetlenül attól, hogy mekkora társaságnak szeretnénk rendszeresen pizzát sütni. Azonban a tökéletes pizzasütésen felül az Alfa Forni több mint pizzakemence, hiszen süteményeket, húsokat vagy kenyeret is készíthetünk benne, így egy igazán sokoldalú, modern kimagasló minőségű mobil kemence díszítheti a teraszunkat.