Téli estéktől a nyári reggelekig – Masszázsmedence a szabadban

Több, mint luxus, ezt már tudjuk jól a masszázsmedencéről: új dimenzióba helyezi a kertünket, teraszunkat, és másképp gondolunk az otthoni pihenésre, felfrissülésre is. A prémium kategóriába tartozó jakuzzik kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, a szabadban történő használatuknak nincs akadálya, így egész évben élvezhetjük a kényeztetést.


A masszázsmedencék egyik legjobb tulajdonsága, hogy olyan hőszigeteléssel rendelkeznek, mely szinte tökéletesen megakadályozza a hőveszteséget. Ennek köszönhetően a jakuzzi vize állandó hőfokon tartható, még a legzordabb téli napokon is csupán minimális fűtésre lesz szükség. Egy pillanatig sem kell a fűtés vagy az energiafogyasztás miatt aggódnunk, miközben jól megérdemelt pihenésünket töltjük a medencében. Ehelyett zavartalanul élvezhetjük a kellemesen meleg vizet és a finom, masszírozó vízsugarakat.

Mindegy, hogy milyen az idő, a szabadban, friss levegőn töltött töltött órák legalább olyan fontosak az egészségünk megőrzéséhez, mint a minőségi táplálkozás és a testmozgás. A friss levegő számos egészségügyi előnnyel jár és az egész testet revitalizálja. Ez legyen az elsődleges szempont, amikor a masszázsmedence ideális elhelyezésén, illetve használatán gondolkodunk.

A meleg, masszírozó fürdő egy hideg téli estén igazi kikapcsolódást nyújthat, miközben a behavazott tájban, kertben gyönyörködünk. Egy jakuzzi védett melegéből még az annyira népszerűtlen havas eső, vagy reggeli köd sem tűnik lehangolónak. Nyári reggeleken a kellemesen hűvös vizet élvezhetjük a napfelkelte gyönyörű panorámájával.

Bár a forró nyári napokon a meleg víz elsőre nem tűnhet vonzónak, a masszázsmedence ekkor is kellemes felfrissülést nyújthat. Az enyhe vízhőmérséklet és a víz alatti masszázs pihentető élményt kínál a legnagyobb forróságban is. Ilyenkor érdemes lejjebb venni a hőfokot, ami – hála a hőszigetelésnek – meg is őrzi kellemesen hűvös hőmérsékletét.

A Watkins masszázsmedencéinek egyedülálló hőszigetelésével érdemes közelebbről is megismerkedni, hiszen leginkább ennek köszönhető, hogy télen és nyáron egyaránt szívesen használjuk majd a medencét. Ha alaposan megnézünk egy masszázsmedencét, feltűnhet annak falvastagsága. A tervezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy a medencefal alatt megfelelő tömegű és a teret tökéletesen kitöltő habszigetelés legyen. Ez az úgynevezett "full foam", vagyis többrétegű poliuretán szigetelés, amely legalább hét réteg, különböző sűrűségű hab felhasználásával készül és hézagmentesen kitölti a medence burkolata, valamint az akril test közötti teret. Ennek köszönhetően a hőveszteség még a hideg téli időszakban is elhanyagolható.

Jelentős mennyiségű hő távozik párolgással, amit a thermo tetővel akadályozhatunk meg. Ez az ívben tökéletesen illeszkedő, vastag, hőszigetelő tető szinte nullára redukálja a hőveszteséget és még azt is megakadályozza, hogy szelesebb napokon a hideg szél kifújja a meleget a medencéből.

A medencék használaton kívüli lefedése azért is fontos, mert ezzel a falevelek, rovarok vízbehullását is elkerülhetjük. 

Azt is érdemes szem előtt tartanunk, hogy a masszázsmedence nemcsak az otthoni pihenésben, rekreációban játszik fontos szerepet, hanem a kert, terasz látványához is sokat hozzátesz. A magas színvonalú formatervezés, a jakuzzi külső borítása és nélkülözhetetlen kiegészítői a kertünk, teraszunk fókuszpontjává teszik a masszázsmedencét.