Tervezzük meg a teraszunkat!

Amikor eldöntjük, hogy új formát és funkciót adunk a terasznak, millió ötlet kavarog a fejünkben. Érdemes egy határozott terv mentén haladni, hogy a végeredmény látványos és kényelmes legyen, ahol örömmel időzünk majd, akár egész évben.


Gondolkodott már azon, hogy határozná meg otthona stílusát? Ez azért fontos, mert a teraszra, ami ideális esetben kültéri “szobaként” működik, a belső terek folytatásaként érdemes tekinteni. Ha bent rusztikus vagy klasszikus stílusú a bútorzat, ne válasszunk a teraszra túlzottan letisztult, egyértelműen modern darabokat. A SpaTrend kültéri bútorai közül az Ethos jól illik a klasszikus, egzotikus stílushoz, a modern környezetbe inkább a Jati & Kebon vagy Spalounge bútorok közül válasszunk.

Lehetünk eklektikusak, de mértékkel és körültekintéssel! Nincs kőbevésve, hogy ne keverhetnénk a stílusokat. Sőt, ettől izgalmas és egyedi végeredményt kapunk, de mindig legyen egy közös pont: a szín, a méret, az arányok, a formák. Klasszikus stílushoz is jól mutat például a Jati & Kebon Arbon szettje vagy az Adagio kávézóasztal. A fafelületek színvilága, a kevésbé szögletes formák vagy a szürke színek támpontot adhatnak a továbbiakhoz.

Mire szeretnénk használni a teraszt és a méretei mire adnak lehetőséget? Szeretnénk idekint étkezni? Fogadunk nagyobb társaságot? Használnánk egész évben vagy csak a melegebb hónapokban? Legyen olyan, mint egy nappali? Vagy inkább napozóterasz? Ha megválaszoltuk ezeket a kérdéseket, vegyük sorra a szükséges bútorokat. Társasági eseményre fontos a sok ülőhely, de ha csak magunk vagyunk és vendégekre nem számítunk, elég egy kisebb kanapé, egy pár fotel. Nagy vagy kicsi étkezőasztalra lesz szükségünk? A Jati & Kebon vagy a Spalounge sarokkanapéi felülmúlhatatlanok vendégfogadásban, de ha csak magunkra vagy a szűk családra gondolunk, az Ethos Cardiffja vagy Luxor napozóágya lesz tökéletes.

Ügyeljünk az arányokra! Egy nagy méretű teraszon a kisebb bútorok szinte elvesznek, míg a kicsi teraszon a nagyobb darabok zsúfolttá teszik a teret, ráadásul semminek sem jut igazán hely. A zsúfoltságnál nincs rosszabb dolog, rendetlennek hat és kényelmetlen. Legyen méretarányos tervrajzunk, és ha nagyon elveszettnek érezzük magunkat, irány a SpaTrend bemutatóterme! Itt biztosan kapunk segítséget az együtt tervezéshez.

Gondoljunk a kültéri viszonyokra! Olyan bútorokat válasszunk, melyek hosszú ideig hibátlanul kiszolgálnak. Senkinek sem hiányzik, hogy egy nyári záporban ész nélkül szaladgáljon a párnákkal, hogy el ne ázzanak, majd napokig várjon, hogy kiszáradjanak. A téli tároláson gondolkodni, majd tavasszal karbantartani – kinek hiányzik ez? A SpaTrend kültéri bútorai miatt nem kell aggódnunk. Mindegyik bútor időjárásálló, prémium minőségű anyagokból készül, a párnák – modelltől függően – jachtokon is használt, Marina Plus luxus műbőrből, Sunbrella szövetből, melyek ellenállnak a csapadéknak, UV-sugárzásnak és a kiömlő italoknak is.

Ha további ötleteket szeretnénk, keressük fel a SpaTrend bemutatótermét. Gyönyörű környezetben, számtalan kültéri bútor és berendezett enteriőr között inspirálódhatunk, a kiválasztáshoz pedig kérjük a SpaTrend szakembereinek segítségét.