Thermotető, a jakuzzi legfontosabb kiegészítője

Akár van jakuzzink, akár csak tervezzük a vásárlást, azt már bizonyára tudjuk, hogy számos kiegészítővel tehetjük még kényelmesebbé, még pihentetőbbé az itt eltöltött időt. A legfontosabb azonban, amiről semmiképpen se mondjunk le, az a thermotető beszerzése.


Amikor használatba vesszük, a masszázsmedence energiafogyasztása szinte az első kérdések között jelenik meg, de ezt a kérdést tesszük fel elsőként a bemutatóteremben is. Érthető, hiszen az áramszámlánkon látjuk majd a jelentős változást. Nyugodjunk meg, a thermotető használatával a változás nem lesz jelentős, sőt, kellemes csalódást fog okozni. Ahhoz, hogy jakuzzink vize meleg maradjon és ne legyen szükség az állandó fűtésre, illetve a kihűlt víz felfűtésére, a thermotető nyújt majd jelentős segítséget. A víz párolgásával a meleg is távozik, és víz szintje is csökken. Előbbi a hideg időben, utóbbi a nyári hónapokban tapasztalható inkább.

Legalább ilyen fontos, hogy a medence vizének állandó tisztaságáról gondoskodjunk. Ebben legnagyobb szerepe természetesen a vízkezelő rendszernek jut, de a thermotető nélkül ez mit sem ér. A szabadban álló masszázsmedencékben a lehulló falevéltől kezdve a szomjas rovarokig minden megtalálható, ha nem használunk megfelelő medencefedést. A thermotetőt semmi sem pótolja.

A nyitottan álló masszázsmedence potenciális veszélyforrás a legkisebbek számára. A kicsi gyerekek megtalálják a módját, hogy feljussanak a medence szélére, onnan pedig egy pillanat alatt a számukra mély vízben találják magukat. A thermotető használatával kizárjuk ezt a kockázatot.

A tető anyaga speciális, szenny- és víztaszító vászon, nem kell attól tartanunk, hogy a szabadban gyorsan elkoszolódik, vagy a csapadéktól átázik. Belső oldala szigeteléssel ellátott, ezért a jakuzziban tartja a meleget. Mozgatása a tetőemelő szerkezettel szinte gyerekjáték, egy könnyed mozdulattal gyorsan elvégezhető. Tisztítása egyszerű, egy nedves, tiszta ronggyal, enyhe mosószerrel elegendő időnként áttörölni.