Viselkedési útmutató nyílvános jakuzzikhoz

Akár ön a boldog jakuzzi tulajdonos, akár csak vendégként szeretné élvezni a forró víz kényeztető hatását, a közösségi fürdés szabályainak betartása megkönnyíti a szórakozást minden résztvevő számára. Ha nem akarja, hogy fürdőtársai kellemetlen élményekkel gazdagodjanak, ne feledkezzen meg ezekről.


Tisztaság

A tisztaság kulcsfontosságú a medence használhatósága és az egészsége miatt is. A meleg víz könnyen válhat az egészségre nézve ártalmas környezetté, ezért mindig csak tisztán lépjen a vízbe. Használat előtt mossa le magáról az út porát, a testápolót és a sminket is, hogy minél tisztább vízben pihenhessen. A biztonság kedvéért használhat olajos szennyeződéseket megkötő labdát is.


Nem medence

Bármilyen nagy is legyen egy jakuzzi, attól még nem lesz medence, pláne nem gyerekmedence, ahol ugrálni lehet. Ehhez egyrészt nem elég mély a víz, másrészt az ülőkék elhelyezkedése is csökkenti a teret, ezért könnyen válhat balesetveszélyessé a helyzet. A bent lévőknek és az ugrálóknak egyaránt.

Ételek és állatok kíméljenek

Logikusnak tűnik, de egyáltalán nem mindenki számára egyértelmű, hogy a masszázsmedencében állatoknak és enni szándékozóknak nincs helye. A meleg víz nem is tesz jót a kistestű ebeknek, és legyenek bármilyen tiszták, a szőrükből kibújni nem tudnak. Hasonló a helyzet az ételekkel, amit még a legnagyobb odafigyelés mellett sem lehet feltétlenül morzsamentesen fogyasztani. Úszkáló szőrszálak és falatok között pedig nem az igazi, és nem is higiénikus a kikapcsolódás.