Bonyolult egy jakuzzi áthelyezése?

Átalakítás miatt elköltöztetné a jakuzzit a kert egy másik részébe? Vagy csak megunta a megszokottat és úgy döntött, hogy ideje új helyet keresni a masszázsmedencének? Csak ne olyan gyorsan!


Átalakítás miatt elköltöztetné a jakuzzit a kert egy másik részébe? Vagy csak megunta a megszokottat és úgy döntött, hogy ideje új helyet keresni a masszázsmedencének? Csak ne olyan gyorsan!

A jakuzzik áthelyezése még baráti izomerővel sem könnyű. A viszonylag kicsinek számító medencék – mint amilyen a 3 személyes Jetsetter – is elérik a 200 kg-ot üresen, és alakjuknál fogva sem állnak kézre. A legjobb szakemberre bízni a költöztetést, aki rendelkezik olyan emelővel és egyéb eszközökkel, amelyekkel meg tudja oldani gyorsan és balesetmentesen az átrakást.

Ha csak sík terepen mozogna és mégsem várna szakemberre, akkor a következőket teheti:

 

1. Készítsen tervet arról, hogy hova szeretné elvinni és ezt milyen útvonalon vezényelné le.

2. Az útvonalat és a célterületet is készítse elő a medence fogadására.

3. Minden elektromos eszközt áramtalanítson, húzzon ki mindent a dugóból és gondoskodjon róla, hogy mobil legyen a medence. Ügyeljen arra is, hogy ne lógjon ki semmilyen alkatrész vagy zsinór, ami akadályozhatja a mozgatást.

4. Engedje le a vizet és töröldje szárazra a medencét, és bizonyosodjon meg arról, hogy az út sem csúszós.

5. Ha mindezzel megvan, jöhet a tényleges cipelés. Ehhez emeljék meg a medence egyik sarkát a barátok segítségével, hogy valaki alátehessen egy dúcot, ami fent tartja a sarkot. Ezt ismételjék meg minden sarokkal.

6. Mikor felemelték a földről a medencét, alácsúsztathatják a szükséges számú kerekes bútorszállító kocsit. Erre eresszék rá a medencét, rögzítés után mehet is a helyére.

7. A célterületre érve dúcolják alá a sarkokat és húzzák ki a kocsit a jakuzzi alól. Ezután nagyon óvatosan és lassan (nehogy eltörjön) eresszék le a medencét a végső helyére.

Címkék: