Édes-savanyú csirke

  elkészítés: A csirkemellet, ha bőrös, akkor távolítsuk el a csirkemellről, illetve, ha csontos, akkor, csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. Egy serpenyőben, adjuk hozzá az olajhoz a gyömbért, majd hevítsük fel és adjuk hozzá a a húst. Pároljuk, amíg fehér nem lesz. Mikor már a husik megpirultak, adjuk hozzá a vágott zöldségeket, ezeket pirítsuk jól meg. Közben készítsük el a szószt: keverjük össze a szójaszószt, az ecettel, a sóval, a cukorral, ízlés szerint tehetünk bele egy kis chilit vagy valami erőset. Mikor már össze rottyant adjuk hozzá a a kukoricakeményítőt, de óvatosan, nehogy csomós leygen. A szósz forrjon össze, keverjük össze a zöldséges hússal és már kész is.bevásárlólista: 500g csirkemellolaj1 teáskanál gyömbér (őrölt)uborkaparadicsom1 db hagyma125g gomba (friss)1 db kaliforniai paprika (zöld)2 evőkanál ecet3 evőkanál cukor (barna)1 csipet só1 teáskanál szójaszósz1 evőkanál kukoricakeményítő (oldott 2 evőkanál vizet) Ha még főznél valamit, ajánlhatunk neked egy finom túrófelfújtat?Miele Főzőiskola


 

 

elkészítés:

 

A csirkemellet, ha bőrös, akkor távolítsuk el a csirkemellről, illetve, ha csontos, akkor, csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. Egy serpenyőben, adjuk hozzá az olajhoz a gyömbért, majd hevítsük fel és adjuk hozzá a a húst. Pároljuk, amíg fehér nem lesz. 


Mikor már a husik megpirultak, adjuk hozzá a vágott zöldségeket, ezeket pirítsuk jól meg. Közben készítsük el a szószt: keverjük össze a szójaszószt, az ecettel, a sóval, a cukorral, ízlés szerint tehetünk bele egy kis chilit vagy valami erőset. Mikor már össze rottyant adjuk hozzá a a kukoricakeményítőt, de óvatosan, nehogy csomós leygen. A szósz forrjon össze, keverjük össze a zöldséges hússal és már kész is.


bevásárlólista:

 

500g csirkemell
olaj
1 teáskanál gyömbér (őrölt)
uborka
paradicsom
1 db hagyma
125g gomba (friss)
1 db kaliforniai paprika (zöld)
2 evőkanál ecet
3 evőkanál cukor (barna)
1 csipet só
1 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricakeményítő (oldott 2 evőkanál vizet)


 

Ha még főznél valamit, ajánlhatunk neked egy finom túrófelfújtat?


Miele Főzőiskola

Címkék: