A növényi vagy az állati eredetű kollagén a jobb?

A kollagén az emberi szervezet fontos építőköve, ami a test minden szervében megtalálható. Egy idő után sajnos sem elég mennyiséget, sem elég jó minőséget nem tud létrehozni a szervezet, ezért az egészséges ízületek és szép bőr miatt érdemes azt kívülről pótolni. Melyiket válasszuk?


Az állati eredetű táplálék jó forrása a kollagénnek, de mi van akkor, ha valaki vegán vagy vegetáriánus étrendet követ? Szerencsére növényi táplálékkal is serkenthető a test kollagén előállítása, és a kozmetikumok közül is választható teljesen növényi kollagénre épülő készítmény.

Az állati kollagén azonban sokkal jobban hasonlít a bőr saját fehérjéjére, így a beépülése is jobb és az eredmény ennek függvényében látványosabb. Ma már a kozmetikai ipar kifejezetten figyel az állatvédelemre, ezért a bőrbe beépülő kollagénjéről híres QMS Merdicosmetics is olyan eljárással nyeri ki a szükséges fehérjét, ami nem jár az állat leölésével, és nem tesz benne kárt. A borjúk nyakszirtjéből egy injekciós tű segítségével veszik le a kívánt anyagot, ez a terület tartalmazza ugyanis az emberi bőr kollagénjéhez legjobban hasonló fehérjét.

A bőrbe való bejuttatásról pedig egy szabadalmaztatott innováció felel, amiért szépség Oscar díjjal is jutalmazták az anti-aging bőrápolásban úttörő QMS-t.