Űrtechnológiát is használnak a legújabb kozmetikumok?

Mi a közös egy NASA kutatásban és egy anti-aging kozmetikumban? Akár egy jó vicc is kezdődhetne így, de a mi esetünkben egy különleges sikertörténet előfutára ez a kérdés. A történet végén pedig egy díjnyertes fiatalító kozmetikum áll, amely olyan technológián alapszik, amit az űrhajósok már jól ismernek. Hogy talált egymásra az űrkutatás és kozmetikai ipar? 


Minden az 1970-es években kezdődött, amikor a NASA új kutatásba kezdett. Ennek központjában egy bizonyos mikroalga állt, amelyet az űrhajók és űrállomások légtisztítására használtak volna. Az euglena gracilis egy nagyon aprócska algafaj, amely képes egészen minimális napfény hatására is a széndioxidból oxigént és az emberi szervezet számára hasznos tápanyagokat (vitaminokat, fehérjéket) létrehozni. Az algának ehhez mindössze napfényre és vízre van szüksége, amelyet még az űrben is biztosítani tudtak számára. Hogy lesz ebből kozmetikum?

Ez az algafaj keltette fel Dr. Erich Schulte figyelmét, aki az anti-aging kozmetikumok és  a bőrregeneráció területén a 2000-re évekre már komoly szaktekintélynek számított. A tiszta oxigén bőrre gyakorolt pozitív hatásaival egy kisebb regényt is meg lehetne tölteni (fokozott sejtmegújulás, természetes működés erősítése, javuló vérkeringés és kollagéntermelés), ezért tartotta fontosnak a fejlesztő, hogy azt minél tisztább formájában juttassa a bőrbe. Egy 95-98%-os tisztaságú oxigént előállító gép kifejlesztése mellett, a cél egy hazavihető, mindenki számára biztonsággal használható kozmetikum volt, amely a bőrön belül állítja elő az éltető oxigént.

Ez lett a több szempontból is egyedülálló Ion Skin Equalizer szérum és krém, amelyek egymás után alkalmazva a bőr legmélyére juttatják a bőrtápláló hatóanyagokat, többek között azt a mikroalgát, amely belülről táplálja oxigénnel a bőrt. A 2010-es évek elején szakmai, innovációs díjat nyerő termék egészen új dimenziókba, a csillagok közé repítette a korábbi földhöz ragadt technológiát, és nők százezreinek bőrét teszi újra fiatalossá, egészségessé és természetes ragyogásúvá ma is.