Szauna szeánsz otthon

A pihentető, lazító, frissítő vagy éppen bőrápoló szauna szeánszokat akár saját otthonában és elvezheti, és nem kell órákat utaznia az élményért. Mire lesz szüksége?


Mindenek előtt egy otthoni szaunára, ahol kiélvezheti a forró gőz és az illatos felöntések minden pozitív hatását. A legtöbb szeánsz forró, finn szaunában történik, de ha önnek infraszaunája van, akkor is lesz miből válogatni. A szauna szeánszokhoz szükséges ismereteket tanfolyamon is elsajátíthatja, házhoz hívhat egy szakértőt vagy elvégezheti ön is a fontosabb lépéseket. Mik ezek?

A szeánszok szinte kivétel nélkül egy felmelegedő szakasszal kezdődnek, amikor beindul az izzadás, felgyorsul a véráramlás és kitágulnak a pórusok. Ebben az állapotban a szervezet sokkal könnyebben és gyorsabban szívja magába a különféle értékes anyagokat, amikkel a szeánszt végezzük. Ekkor két út áll ön előtt - bár akár vegyítheti is őket. Az egyik, hogy a felöntő vízbe keveri a hasznos illóolajokat vagy B-vitaminban gazdag sört. Ez az illatos gőz jut be aztán a szervezetbe és frissíti, élénkíti azt, sőt akár gyógyítja a megfázásos tüneteket is.

A másik út a méz vagy olaj (vagy infraszauna esetén a csokoládé) bőrre kenése. Ez a bőr hidratálásában, ápolásában segít elsősorban, egymás után alkalmazva a kettőt, tehát kívülről és belülről is táplálhatja szervezetét. Ha pedig a két eljárást a levegő keverésével is kombinálja a szauna hatás is jobban érvényesül majd.