A kelbimbót sokan leírják kesernyés íze és jellegzetes illata miatt, pedig a grillezett változattal kevesen találkoznak. Ez a fehérjében és vitaminban gazdag, de kalóriában szegény zöldség remek anti-oxidáns forrás, ezért őszre, télre bátran ajánljuk köretnek vagy esti csemegének.

Az átkozott kelbimbó grillezett áldása

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Az átkozott kelbimbó grillezett áldása

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g kelbimbó
  • 1 ek olaj
  • fél kk kakukkfű
  • fél kk hagymasó
  • negyed kk bors
  • 100 g olajos mag
  • 100 g bacon

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A kelbimbót pucolás után olajozzuk be, majd a fűszerekkel szórjuk meg és azokat oszlassuk el, amennyire csak tudjuk.
  3. Ezután tegyük fel egy zöldségkosárban a grillre 35-40 percre.
  4. Az utolsó 7 percben, dobjuk mellé a felvágott bacont és az olajos magot, ami lehet dió, földi mogyoró vagy akár főtt gesztenye is.
  5. Pirítsuk össze az egészet, és ha a kelbimbó teljesen átsült, megpuhult és a külsejét is megkapta a grill, vegyük le az egészet.
  6. Tejfölös mártogatóssal vagy köretként tálaljuk.