4 tipp a fokhagyma előkészítéséhez

A fokhagyma az egyik leggyakoribb alapanyag a grillreceptekben. A pácba téve vagy egészben megsütve is erőteljes aromával gazdagítja az étel, ezért adunk pár tippet ahhoz, hogyan bánjon ezzel a fűszerrel.


Tisztítás

Minél frissebb a fokhagyma, annál nehezebb megszabadítani a héjától. Ha aprítani szeretné a fokhagymát, akkor a legegyszerűbb, ha egy késsel enyhén megnyomja a gerezdet, amit így könnyebb lesz pucolni. Ha egészben kellenek a gerezdek, akkor a fokhagymapucoló gumihenger a legjobb választás a feladat megkönnyítésére.

Illóolaj éltüntetése

A fokhagyma átható aromáját az ételben igen, de a kezünkön kevésbé szeretjük. Hogy eltüntesse a fokhagyma szagát, használjon fémszappant. Ha ez éppen nincs kéznél, akkor hideg víz alatt dörzsölje az ujjait egy acélkés lapjához, ami leveszi a szagot a kezéről.

Aprítás

A fokhagyma illatanyaga aprítás során szabadul fel igazán, ezért érdemes minél apróbbra vágni vagy préselni. Ha a fokhagymát önmagában szeretné élvezni, és nem olyan fontos, hogy az étel is áthatóan fokhagymás legyen, akkor viszont egészben és még a héjában tegye a zöldségek közé vagy a hús köré. A héj segít bent tartani az aromát, ezért a sült fokhagyma íze sokkal intenzívebb lesz.

Páchoz

Száraz páchoz mindig fokhagyma port használjon. A friss fokhagyma általában teljesen jó kiváltója a porított változatnak, de ha az összes egyéb hozzávaló száraz, a fokhagyma meg nem, akkor a frissen vágott fokhagymára ragadnak majd a fűszerek és nehezebb lesz egyenletesen eloszlatni a pácot.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek és kiegészítők között.